Skoči na vsebino

Zmaga ostaja v Mariboru

Članice so danes v Mariboru odigrale zaostalo tekmo 1. kola, na kateri so se med seboj pomerile domačinke in Ježičanke. Po napetem dvoboju so si zmago priborile košarkarice Maribora.

Prvi polčas so bolje odigrale Ljubljančanke in ga dobile z delnim rezultatom 36:42. V drugem delu tekme pa so popustile, kar so domačinke izkoristile ter v tretji četrtini prevzele vodstvo. Ježičanke so jih lovile do zadnjih minut, nato pa so Mariborčanke povečale prednost in si zagotovile zmago.

Statistično so si Mariborčanke zmago priborile predvsem po zaslugi dobrega meta iz igre (46%-41%). Ježičanke so bile bolj uspešne pri skoku (34-48).

Strelsko sta se najbolj izkazali Tina Tomšič in Aneja Stojko, ki sta za Maribor dosegli po 17 točk. Za nasprotno ekipo sta jih največ dosegli Ana Vita Mićunović ter Maja Jakobič, in sicer po 15. Slednja je ekipi priborila še 12 skokov. Z doseženimi 10 točkami in 10 skoki je prav tako izstopala Hana Ivanuša.

Maribor naslednja tekma čaka 6. januarja, ko se bo na domačem parketu pomeril še proti drugi ljubljanski ekipi, Akson Iliriji. Ježica se bo isti dan, prav tako v domači dvorani, srečala z ekipo Domela.

Vir: https://www.kzs.si/novica/1-skl-za-zenske-odigrana-zaostala-tekma-1-kola-z-odlicno-igro-do-zmage-maribor