Prvakinje!

Dvorana Gimnazije Bežigrad v Ljubljani je v soboto, 24.03.2018,  gostila najboljše ekipe v kategoriji deklet do 13 let. Kandidiranje za organizacijo dogodka je bilo za naše društvo po številnih odličnih predstavah ekipe U13A, nesporno. Ko pa poleg številnih prostovoljnih delavcev društva k izvedbi turnirja pristopijo še starši, je skrb za odlično izpeljan turnir odveč.

JEŽICA A : KONJICE 53:47 (16:6, 16:17, 11:6, 10:18)

Jutranji termin je pripadel domačinkam, ki so se za vstop v finale pomerile s Konjicami. Tribune so bile prijetno polne, navijači glasni, Ježičanke pa so odlično odprle tekmo in povedle z 10:0, sledile so minute odmora gostujočega moštva, ki se je do konca četrtine s tremi koši vrnilo v igro in zaključilo četrtino z 16:6. Sledil je prav tako odločen začetek druge četrtine, kjer so domačinke na krilih Aline Žitek povišale vodstvo na kar 29:8, kar pa jih je očitno tudi malo uspavalo, saj so odločne Konjičanke do konca polčasa uspele zmanjšati zaostanek na vsega 9 točk.Ob polčasu je bil rezultat 32:23. Počitek med obema polčasoma so znova najbolje izkoristile domače igralke, ki so se očitno prebudile, stisnile v obrambi ter napade zaključevale s koši izpod obroča. Po štirih točkah Sare Jerman ter košema Tise Gudžulič in Sare Jerman je prednost narasla na 18 točk, zadnji koš za Ježico v tej četrtini pa je nekaj več kot minuto pred koncem dosegla Katja Halilović.

V zadnjo četrtino so odločneje krenile Konjičanke, ki so se minuto pred koncem četrtine približale na vsega šest točk, kar pa je, glede na nalet ki so ga Štajerke kazale v zadnji četrtini, k sreči tudi končni rezultat. 10 točk Ježice (koše so dosegle Alina Žitek, Zoja Kastelic, Juta Kavčič Berlot in Ana Debevec) v zadnji četrtini je zadostovalo za uvrstitev v finale.

TRIGLAV : FELIX ZASAVJE 42:40 (2:24, 28:1, 2:6, 10:9)

V drugi polfinalni tekmi sta se spoprijeli zasavska ekipa Felixa in kranjskega Triglava. Tudi v tej tekmi smo videli množico lepih potez in dva, povsem drugačna obraza, obeh ekip. Če je v prvi četrtini prevladovala zasavska ekipa in četrtino dobila z 2:24 (Triglav v tej četrtini iz igre sploh ni zadel, temveč je edini dve točki dosegla Tina Kristan iz prostega meta), pa je v drugi četrtini sledil strelski šov Zoje Štirn, ki je pripeljala svojo ekipo v prednost in zaključila polčas z 28:25 (edino točko za Felix je iz prostega meta dosegla Sara Vodlan. Stratega Zasavske ekipe sta v drugi polovici tekme zamenjala ekipi, zaradi česar je bil drugi polčas dosti bolj gledljiv in izenačen, kanček več sreče pa so imele igralke Triglava, ki so s košem več odšle v finalno tekmo.

FINALE:

JEŽICA A : TRIGLAV 47:32 (18:9, 6:13, 10:2, 13:8)

Finalna tekma je potekala v živahnem vzdušju na tribunah, po državni himni, ki jo je zapel Klemen Bunderla, pa so naša dekleta stopila v akcijo. Kolektivna igra, katera je to ekipo že tolikokrat do sedaj krasila ob zmagah je v nasprotju z izjemno individualnostjo igralke v nasprotnem moštvu, prinesla potrebno razliko da so dekleta osvojila prvenstvo. V finalni tekmi so prav vsa dekleta prinesla svoj delež k zmagi, med strelke pa se nista vpisali zgolj dve igralki, ki pa sta zato toliko več prispevali pri obrambi.

Po ekspresnem uvodnem košu Sare Jerman in trojki na nasprotni strani je Triglav sicer prišel v kratkotrajno in pa tudi edino vodstvo na celotni tekmi – 3:4. Katja, Zoja in Manca so s svojimi izrednimi preboji pod koš poskrbele da je vodstvo naraslo na 8 točk, nekaj sekund pred koncem pa je Sara postavila končni rezultat četrtine. Druga peterka Triglava je po videnem proti Felixu obetala strelski šov izjemne Zoje Štirn, vendar so jo naša dekleta uspela ustaviti. Nanjo je nenehno pazila Alina Žitek in prav zanimivo je bilo gledati njun osebni dvoboj, saj tudi Alina kaže podoben talent kot Zoja. Kot je bilo pričakovati je Zoja s soigralkami hitro ujela priključek in zmanjšala rezultat na 18:16. Nato pa je priletela trojka! Z levega roba igrišča je z metom za tri poskusila Ana Debevec in zadela. In ko je ista igralka zadela še koš s polaganjem je razlika hitro narasla na varnih 7 točk. Zoja pa se ni predala in svoji ekipi do konca polčasa dodala še šest točk in poskrbela, da sta ekipi na odmor odšli skorajda poravnani. Bilo je 24-22 v korist Ljubljančank.

Po uspavalnem in živčnem začetku drugega polčasa, nobena od ekip ni igrala košarke kakršne bi si želeli. Na obeh straneh je bilo preprosto preveč napak. Šele zadnji dve minuti, sta v koš Triglava prinesli nekaj žog, po tem ko so mete uspešno zaključili sestri Jerman in Manca Marolt. Pred zadnjimi osmimi minutami je na semaforju kazalo 34-24. Izjemno kolektivna igra je dekleta druge peterke krasila tudi v tej četrtini. Elena, Alina, Ana, Lara in Eva so si odlično pomagale pri obrambi lastnega koša, na drugi strani pa pazile, da razlika na semaforju ni padla pod 10 točk. Celo več. Po prvih štirih minutah je po šestih točkah Elene Lazarevič in košema Aline in Lare narasla na šestnajst in trener Triglava je bil primoran vzeti minuto odmora, katera pa Gorenjkam v nadaljevanju ni prinesla želene spremembe. Na oba zadeta koša Zoje Štirn so naša dekleta uspela odgovoriti z novima košema, Elena Lazarević pa je malo manj kot dve minuti pred koncem poskrbela za končni rezultat in zmago za domačinke. Rezultat 47-32 je povedal, da so naša dekleta postala državne prvakinje!

Luka Trpin, trener Ježice:
“Čestitam svojim dekletom za lep uspeh ter čestitke ostalim klubom za dosežena mesta, predvsem pa želim vsem dekletom veliko sreče in uspeha pri igranju v višjih starostnih kategorijah.”

TEKMA ZA 3. MESTO:
KONJICE : FELIX ZASAVJE 82:57 (19:33, 24:7, 23:5, 16:12)

Najboljša igralka zaključnega turnirja: Zoja Štirn (Triglav)
Najboljša peterka turnirja: Kim Žibert (Felix Zasavje), Alja Sodin (Konjice), Zoja Štirn (Triglav), Alina Žitek (Ježica), Sara Jerman (Ježica)
Najboljša strelka turnirja: Zoja Štirn (47)
Najboljša podajalka turnirja: Ajša Sivka (7)
Najboljša skakalka turnirja: Zoja Štirn (19)

MG 0825
« 1 of 153 »