Skoči na vsebino

V tretje gre (zelo) rado: U-13B okusile prvo zmagoslavje v 2017/18

Tokratna pokalna tekma se je odvila v Slivnici pri Mariboru na OŠ Franca Lešnika Vuka.  V mali dvorani s precej veliko tribuno so Ježičanke U13B imele priložnost priboriti si prvo zmago v tej sezoni in izvajati nove naloge, ki jih je naložil trener Gregor Širovnik.

Proti šibkejši ekipi so se izkazale z dvonožnim doskokom iz dvokoraka, ki omogoča natančnejši met, podajo ali zadrževanje žoge. Bile so pogumnejše kot teden prej in si z iskanjem dobre podaje nesebično omogočale lepe zaključke akcij. Kar štiri punce so tako dosegle enako število – 10 točk, ki so jim takoj sledile druge pogumne in odlične strelke. V nekaterih primerih pa se zaradi prekrškov nekateri koši na žalost niso upoštevali. Pogum in moč pa se vidi tudi v metih za 3, ki so nevarno tresli obroč, a še niso našli pot skozi mrežico.

Izvajanje iz avta je večkrat potekalo proti koloni mladih Ježičank, ki so s to postavitvijo poskušale zmesti nasprotnice. Prednost v znanju in organizaciji igre so punce dobro izkoristile in dosegle veliko število košev ter razliko kar 55 točk. Hkrati pa niso preveč dušile igre nasprotnic, ki so tako tudi imele priložnosti in veselje do igre. Nasprotnice so tudi dobro izkoristile proste mete za pridobivanje točk. Postavitev pod košem in pridobivanje skokov bodo Ježičanke morale še malo izboljšati.

Trener je ob koncu igre izrazil zadovoljstvo nad igro ter optimistično pogledal naprej na naslednjo tekmo, ki jih čaka že naslednjo soboto. Poudaril je tudi pomembnost pravilne prehrane z obilo ogljikovih hidratov, da punce prihajajo na treninge in tekme polne energije.

ŽKD JEŽICA U13 B: ŽKD MARIBOR BELE 66:11 (22:5, 12:2, 10:2, 22:2)

Strelke: Anžur S. 10, Đjurič N. 10, Jukić K 10, Vidmar R. 10, Klep N 8,  Keše P 8, Andolšek P 6, Hribar N 2,  Košnik N. 2

Bojni posvet med eno od prekinitev

Uspešen protinapad

Ko lahko z veseljem in mirno pogledaš na tablo z rezultati …

… potem pa sledi še malo obveznega “resnega” poziranja …

 

 

 

 

 

 

Foto: Hvala@Boštjan Kos