Skoči na vsebino

Uspešen nastop mlajših pionirk v Franciji

Minuli vikend so naše mlajše pionirke sodelovale na mednarodnemu turnirju v francoskem mestu Saint Romain Le Puy, kjer se vsako leto zbere 16 ekip. Turnir je odlično organiziran in je eden močnejših te kategorije, saj se ga udeležujejo ekipe iz številnih evropskih držav. Tokrat so sodelovale ekipe iz Madžarske , Češke, Slovenije, Španije in Francije.

V finalu smo spremljali izredno hitro košarko, napeto in polno preobratov ter lepih potez. Zmago s točko prednosti si je priborila francoska ekipa BC Riorges s trojko v zadnji sekundi tekme. Ježičanke so se v močni konkurenci dobro odrezale. Osvojile so četrto mesto.

Odlično so odigrale prvo tekmo turnirja proti ekipi iz sosednjega mesta Montbrison. S kolektivno igro v obrambi so zaustavile najnevarnejši strelki Francozinj, v napadu pa je svoje znanje najbolje vnovčila Aneja.

Sledili sta dve rutinirani zmagi proti mlajšim tekmicam. Dobre nastope v predtekmovanju pa so kronale z zmago v četrtfinalu, kjer so presenetile favorizirano ekipo selekcije francoske regije Pays de la Loire. Glavno mesto regije, ki je skoraj dvakrat večja od Slovenije, je Nantes. Tokrat je bila najboljša posameznica Ježičank Lara, ki je spretno izkoriščala vrzeli v nasprotnikovi obrambi.

Zadnji dan turnirja Ježičanke niso bile kos tekmicam v boju za medalje. Najprej so izgubile polfinalno tekmo proti kasnejšim zmagovalkam, nato pa, z najslabšo predstavo na turnirju, še boj za bron.

Na turnirju so mlade Ježičanke videle, da se brez hitrosti, skoka in dobrega gibanja po celotnem igrišču, moderne košarke ne da igrati uspešno. Predvsem v hitrosti pa se za sedaj Ježičanke še ne morejo meriti z boljšimi ekipami.

Predtekmovanje:
ŽKDJEŽICA : Centre Loire Forez Basket Montbrison (F) 31:18 (18:11)
Strelke: Čosić, Majerle 2, Petrović A. 14, Petrović T., Milinović, Kogoj, Hladnik 2, Berus 2, Dragar 5, Melinc 4, Sever, Jeraša, Košnik 2

ŽKDJEŽICA : BC Wolfisheim (F) 51:20 (26:5)
Strelke: Čosić, Majerle 6, Petrović A., Petrović T., Milinović 16, Kogoj, Hladnik 7, Berus, Dragar 2, Melinc, Sever 8, Jeraša 6, Košnik 6

ŽKDJEŽICA : Le Coteau Basket (F) 54:15 (24:4)
Strelke: Čosić 2, Majerle 1, Petrović A. 6, Petrović T. 2, Milinović 6, Kogoj 6, Hladnik 6, Berus 4, Dragar 3, Melinc 11, Sever 3, Jeraša 4, Košnik

Četrtfinale:
ŽKDJEŽICA : Selection De La Loire 40:33 (18:17)
Strelke: Čosić, Majerle 13, Petrović A. 2, Petrović T. 5, Milinović, Kogoj 5, Hladnik, Berus 2, Dragar 6, Melinc, Sever 5, Jeraša 2, Košnik

Polfinale:
ŽKDJEŽICA :  BC Riorges (F) 30:46 (13:26)

Za 3. mesto:
ŽKDJEŽICA : HB Praha (CZ) 20:48 (11:31)

Končni vrstni red:
1. BC Riorges (F)
2. BF Osona Basket (E)
3. HB Praha (CZ)
4. ŽKD JEŽICA
5. ŽKD Ilirija
6. Sopron (H)
7. Selection De La Loire (F)
8. Centre Loire Forez Basket Montbrison (F)
9. Selection Indre et Loire (F)
10. TJ Sokol Kladno (CZ)
11. Joviat Manresa (E)
12. Selction De La Savoie (F)
13. Le Coteau Basket (F)
14. Sorbiers Talaudiere Basket (F)
15. AvenirSaint Romain (F)
16. BC Wolfisheim (F)