Skoči na vsebino

Udeležba na 1. Samsung turnirju DP košarke 3×3 za leto 2016

Ta vikend se je odvil prvi izmed štirih predturnirjev v DP košarke 3×3. Prireditev, ki je bila sprva locirana pod vznožje grajskega griča, je bila zaradi slabe vremenske napovedi prestavljena v Dvorano Kodeljevo. Turnirja smo se udeležili s petimi ekipami v starostni kategoriji U16.

  1. Ježica A (Emma Kolbl Bauer, Ema Lapajne, Tina Strehovec in Tinkara Zavadlav)
  2. Ježica B (Hana Zupanc, Patricija Šturm, Maša Hlebec in Ana Tija Nikolič)
  3. Ježica C (Aneja in Tanaja Petrovič, Karin Košnik in Larisa Melinc)
  4. Ježica D ( Anja Dragar, Lara Majerle, Katja Sever in Špela Berus) in
  5. Ježica E (Daša Milinovič, Hana Huth Lukšič, Larisa Čosič in Lučka Šketa)

Ekipe so se v skupinskem delu pomerile z ekipama iz Kranja in Maribora.

Iz vsake skupine sta se v nadaljnji krog tekmovanja (polfinale) uvrstili prvi dve ekipi. Prvo mesto v skupini A je osvojila Ježica D, ki je na poti do polfinala premagala najprej našo A ekipo, nato E ekipo in v zadnjem krogu po infarktni končnici, ko so minuto pred koncem zaostajale za 5 točk, še Mariborčanke za eno samo točko, ki jo je sekundo pred koncem dosegla Anja Dragar iz prostega meta. V drugi skupini je Ježica B najprej premagala našo C ekipo, pri kateri si je koleno poškodovala Karin Košnik in morala predčasno zaključiti turnir, nato pa z 8-1 deklasirala Triglavanke in si tako zagotovila prvo mesto v svoji skupini.

Obe polfinalni tekmi sta bili zelo izenačeni, borbeni, videli pa smo mnogo lepih prodorov pod koš, podaj in metov iz razdalje. Najprej je D ekipa premagala Triglavanke s 10-9, nato pa še B ekipa Mariborčanke s 7-5. Sledilo je Ježiško finale.

Finalno tekmo so sicer bolje začele mlajše Ježičanke in povedle za dve točki, izkušenejša ekipa pa je hitro prevzela vodstvo in ga zadržala vse do konca. S 7-5 so bile tako boljše starejše Ježičanke iz B ekipe.

Naslednji turnir bo 25.6. v Novem mestu. Vabljeni!