Skoči na vsebino

U14 Program dela regijskega selekcioniranja

V nedeljo, 7. 5. 2023 je v športni dvorani Gimnazije Šentvid v Ljubljani potekal prvi polfinalni turnir Regijskega selekcioniranja U14 za dekleta. Na turnirju so bile prisotne ekipe vseh regij, in sicer VZHOD 1, VZHOD 2, ZAHOD 1 in ZAHOD 2. V prvem polfinalu sta se pomerili ekipi VZHOD 1 in VZHOD 2, drugi polfinalni par pa je bil ZAHOD 1 in ZAHOD 2.

Za VZHOD 2 nastopajo tudi igralke Derby Ježice.

Zala Abramović, Brina Daneu, Tia Ela Paušer in Lana Seliškar.

Dekleta so na prvem turnirju pokazala ogromen napredek v primerjavi z začetkom sezone, tako v individualno tehničnem smislu, kot tudi v individualno taktičnem smislu. Prostora za napredek je še veliko, vsekakor pa je ta generacija na pravi poti in bodo dekleta s takim delom lahko še veliko dosegla. Veseli dejstvo, da se skozi igro pozna rdeča nit selekekcioniranja, da se igralke zavedajo, na katerih osnovah je največji poudarek in s tem tudi uspešno postavljajo temelje za nadaljnje delo in razvoj. V finale sta se zasluženo uvrstili ekipi VZHOD-a 1 in ZAHOD-a 2, medtem ko se bosta v tekmi za tretje mesto pomerili poraženi ekipi obeh polfinal. Ne glede na rezultat, pa si vse ekipe zaslužijo veliko pohvalo predvsem za borbenost, moštveno igro in moštveni duh, ki smo ga razvijali skozi celotno sezono. Tekma za tretje mesto in finale bosta na sporedu v nedeljo, 14.5.2023, prav tako v Ljubljani. Zahvala za uspešno izveden turnir gre vsem igralkam in trenerjem, ki so se udeležili in pomagali pri izvedbi, in sicer: Urban Polutnik, Pija Šilec, Urša Žibert, Eva Gogala, Sergej Bavdek, Naja Pečar, Klavdija Oblak in Miha Fon.

REZULTATI:

POLFINALE 1:

VZHOD 1 : VZHOD 2  58:32 (10:5, 16:7, 22:5, 10:17)
Sodnika:  Matin Demšar, Duško Miličić

VZHOD 1: Bukovec 7, Pirih, Požin 13, Čanžek 7, Gradecki, Jerković 9, Kobilšek 3, Volovšek 2, Kokol 3, Pucko 2, Bračun 6, Juhart Korošec, Sodin 2, Skenderi, Toplak 1.

VZHOD 2: Abramović 14, Daneu 2, Paušer, Seliškar, Kukovica 2, Veladžić 2, Jovanov 2, Tomazini 2, Groboljšek, Pušić, Blažek, Tošić 8, Kragelj, Ribič.

V prvi polfinalni tekmi med ekipa Vzhod 1 in Vzhod 2 so se v finale zasluženo uvrstile igralke Vzhoda 1, vendar pa so nasprotnice prikazale zelo dobro igro in razen v tretji četrtini, zelo dobro parirale kasnejšim zmagovalkam. Tekma je bila odigrana na zelo visokem nivoju, z veliko dinamike in agresivnosti na obeh straneh, tako v obrambi kot tudi v napadu.

Zmagovalke so skozi celotno tekmo narekovale visok ritem v obrambi in predvsem v začetku izredno dobro reagirale v tranziciji, poleg tega pa bile tudi uspešne v metu iz razdalje. Poleg zelo agresivne igre v obrambi so prikazale veliko lepih potez v napadu (vtekanja in igra 1 na 1) in zasluženo slavile. V finalni tekmi jih čakajo zmagovalke drugega polfinalnega para, ekipa Zahod 2.

Na drugi strani pa kljub porazu velja čestitati poraženkam za nepopustljivost in borbo do konca srečanja. Uspešno so parirale fizično močnejšim nasprotnicam kljub nekaterim težavam pri odkrivanju in igri na kontakt, kar pa so v zadnji četrtini močno popravile. Na tekmi za tretje mesto jih čakajo poraženke drugega polfinalnega para, igralke ekipe Zahod 1.

POLFINALE 2:

ZAHOD 1 : ZAHOD 2  39:61 (10:19, 4:18, 12:12, 13:12)
Sodnika: Duško Miličić, Simon Kus

ZAHOD 1: Bernot 2, Črnologar, Kalabić 3, Mitrović 2, Pavčnik, Stjepanović 15, Majerle, Prevec, Udovič 2, Zakrajšek 6, Delić 2, Veber, Zupančič, Ercegovčević 2, Počervina 2.
ZAHOD 2: Kisovec 6, Kržišnik 3, Livk 5, Mali 16, Šmid, Osolnik 3, Bavdek 3, Josipović 7, Kovač, Sredojević 5, Bago 2, Grilanc 2, Ferjančič 8, Simčič 1.
Druga polfinalna tekma se je odigrala med ekipama Zahoda 1 ter Zahoda 2, ki so jo prav tako zasluženo dobile slednje. Tako kot na prvi polfinalni tekmi, se je tudi to srečanje bolj ali manj odločilo v eni četrtini, in sicer drugi, ki so jo kasnejše zmagovalke tekme dobile z razliko 14 točk. Tudi ta tekma je bila na energijsko zelo visokem nivoju, z zelo agresivno obrambo, veliko uspešnimi protinapadi in tudi nekaj zadetimi meti od daleč.

Zmagovalna ekipa je odigrala zelo dobro obrambno tekmo, poleg tega pa so po zaslugi napadalnega skoka imeli več napadov od nasprotnic. Prav napadalni skok je v drugi četrtini naredili največjo razliko med ekipama, poleg tega pa so zmagovalke z zelo dobrim zapiranjem omejile napadalni skok nasprotnicam, odigrale pa so tudi kar nekaj lepih protinapadov. V finalni tekmi se bodo pomerile proti zmagovalkam prvega polfinala, ekipi Vzhoda 1.

Tudi poražena ekipa si za borbenost in borbo do konca tekme zasluži vse pohvale, popraviti pa bodo morale predvsem zapiranje in obrambni skok, ki jih je v drugi četrtini oddaljil od zmage oz. tesnejše končnice tekme. Kljub vsemu pa so v napadu prikazale ogromno dobrih idej in rešitev v igri 1 na 1 in kolektivno v spacingih ter medsebojnem sodelovanju. Z meti iz razdalje pa so nasprotnice prisilike v večje rotacije v obrambi. Na tekmi za tretje mesto se bodo pomerile proti poraženkam prvega polfinala, ekipi Vzhoda 2.

Na samem turniju je kar nekaj igralk s svojo dobro igro opozorilo nase in s tem so si priborile mesto na nacionalnih programih Regijskega selekcioniranja ŽU14, ki bodo potekali vse vikende v mesecu juniju 2023.

PARI FINALNEGA TURNIRJA:

Tekma za tretje mesto:
Vzhod 2 – Zahod 1

Finale:
Zahod 2 – Vzhod 1

Vir: https://www.kzs.si/clanek/Prvi-turnir-regijskega-selekcioniranja-ZU14/id/4162
Foto: Goran Abramović