Mlajše pionirke, združene v ekipi U13A so uspešno vstopile v zadnji letošnji mesec. Sobota, 8.12.2018 jim je prinesla povratno tekmo proti A ekipi Celja v katero so vstopile z zajetno prednostjo 45 točk iz prve tekme v Celju. Trenerja sta postavo konkretno premešala in poskrbela za manjšo zmedo med igralkami, ki so gostujočim igralkam prepustile prvo in zadnjo četrtino, kljub vsemu pa je bila razlika, ki so si jo prigarale v drugi in tretji četrtini dovolj, da je zmaga ostala doma. Ježičanke so se tako uvrstile v osmino finala, kjer jih že naslednji vikend pričakuje ekipa Janine.

Lovro Gantar, trener: “Povratna pokalna tekma je prinesla novo zmago naše ekipe. Tokrat pa je tekma ponudila bolj razburljiv razplet, kar se je pokazalo predvsem pri navijačih nasprotne ekipe. Kljub slabšemu začetku so naše punce pokazale borbeno in zrelo igro ter tekmo mirno pripeljale do zaključka.”

ŽKD Ježica A : Cinkarna Celje A 49 : 40 (4:14, 18:5, 21:12, 6:10)

Igrale so: Benegalija, Brodnik 12, Hribar Nina 7, Košnik Nina 2, Košuta Robba, Jukić 6, Barborič 2, Keše 3, Kalinger 3, Anžur 4, Zadravec 8, Bucaj 2

V nedeljo zjutraj so se dekleta zbrala v prikupni vasici Dornberk na obronkih primorskega Krasa, kjer jih je pričakala istoimenska ekipa. V fantastični in s soncem obsijani šolski dvorani so naša dekleta povedla že iz prvega napada in prednost stopnjevale vse do zadnjega sodnikovega piska. Pogled na semafor pa je pomenil, da so si dekleta priborile prvo prvenstveno zmago v U15 konkurenci. Med strelke so se vpisala prav vsa naša dekleta.

Lovro Gantar, trener: “Naše punce so dosegle prvo zmago v prvenstvu do 15 let. Tekmo so vodile od prve minute naprej in pokazale lepo in kolektivno igro, saj so se med strelke vpisale prav vse igralke”

Kras : Ježica C 40 : 66 (9:18, 8.24, 9:12; 14:12)

Igrale so: Benegalija 4, Hribar Nina 2, Košnik Nina 4, Košuta Robba 2, Jukič 14, Keše 8, Kalinger 2, Anžur 10, Zadravec 12, Bucaj 8

Danes pa je bila odigrana domača tekma še z drugim primorskim moštvom – Koš Primorska. Močnejša in izkušenejša gostujoča ekipa je temo suvereno pripeljala do konca, kljub temo da so se naše igralke borile in na trenutke prikazale izjemno igro ter hrabrost. Le teh pa je bilo premalo, da bi ustvarile kakšen boljši rezultat. Kljub večji razliki na semaforju je tekma potekala zelo lepo in je ponudila kar nekaj atraktivnih potez na obeh straneh.

Ježica C : Koš Primorska 28:61 (9:13, 6:21, 5:18, 8:9)
Igrale so: Benegalija, Fideršek, Hribar, Košnik, Podgoršek 1, Klep 6, Keše 6, Kalinger, Anžur 3, Zadravec 10, Bucaj 2