Skoči na vsebino

U11B zaključile z državnim prvenstvom

ŽKK Athlete Celje B:ŽKD Ježica B 28:37 (20:20, 1:7, 3:6, 4:4)
Štafetne igre: 7 točk
Benegalija, Vidmar, Andolšek 4, Petrovič 5, Erceg (0:3) , Keše 5, Kalinger, Anžur 9 (0:2), Zadravec 7

ŽKD Ježica B:Panter Ilirija center 23:44 (13:22, 3:0, 3:15, 4:7)
Štafetne igre: 7 točk
Benegalija, Vidmar 3, Andolšek 2, Petrovič 3 (0:4), Erceg (0:3), Keše 2 (2:4), Kalinger, Anžur 4, Zadravec 2

B ekipa selekcije U11 je v nedeljo, 29. maja, v Celju odigrala še zadnji dve tekmi in s tem zaključila tekmovanje na letošnjem državnem prvenstvu. Dekleta so se, v sicer nekoliko manjšem številu kot na prejšnjih turnirjih, najprej pomerila proti domači ekipi, kjer so prešle v vodstvo že v prvem polčasu in ga nato z dobro igro uspele ohraniti vse do konca tekme.

Sledila je še zadnja tekma, kjer so se naše najmlajše pomerile z nasprotnicami iz Ilirije. Ježičanke so tekmo dobro začele in prvi polčas končale le z nekaj točkami zaostanka. Nato pa je sledil velik preobrat v korist nasprotnic. Vidno utrujena dekleta so namreč v drugem polčasu začela popuščati v obrambi, kar so nasprotnice dobro izkoristile ter z lahkimi prodori povečale svojo prednost. Tako so morala naša dekleta na koncu Ilirjankam priznati premoč in jim čestitati za končno zmago.

Ne glede na to pa si naše najmlajše pionirke tako za zmago kot tudi za celotno odigrano prvenstvo zaslužijo vse pohvale. Vsa dekleta so skozi prvenstvo vidno napredovale in če bodo tudi v prihodnje pridno trenirale, bodo nedvomno odrasle v odlične košarkašice.