Tudi ŽKD Ježica pripomoglo k čistejši Ljubljani

Sreda, 29. april 2020 – Tudi to pomlad skupaj čistimo prestolnico. S tem pripravljamo naravo na toplejše dni, ki jih radi preživimo na prostem. Na današnjo sredo, 29. aprila, smo akcijo resno vzeli tudi v ŽKD Ježica. Veseli nas, da se na čistilno akcijo iz leta v leto odzove vse več ljudi. Poleg šol, zavodov, klubov, društev in krajevnih skupnosti, se čistilni akciji priključi vse več posameznikov, ki očistijo okolico domov in blokovskih naselij. In Ljubljana je danes spet stopila skupaj. Ker nam ni vseeno.

Kljub epidemiji nismo pozabili na naše okolje, zato smo že v dopoldanskih urah zavihali rokave in v okolici dvorane na Ježici naredili veliko dobrega. Očistili smo tudi hribček ob znanih ježiških stopnicah. Zahvaljujoč odličnem delu Javnega zavoda Šport Ljubljana, nismo imeli pretiranega dela, potem ko je okolica lepo urejena. Razočarani smo bili le nad številnimi cigaretnimi ogorki, ki jih sicer upravnika tedensko čistita.

Zahvala gre vsem košarkaricam, katere so se lahko udeležile čistilne akcije. Od tistih iz članske ekipe, pa do najmlajših. S prehodom iz občine v občino, vse niso imele te možnosti. Pri čiščenju je pomagal tudi strokovni štab ŽKD Ježica. Veseli nas, da smo znova pripomogli k čistejšemu okolju.

Hvala vam!