Skoči na vsebino

Trenerjev pogled

S trenerjem prve ekipe ŽKD Ježica Slavkom Duščakom smo se pogovarjali po zmagi proti Akson Iliriji ter pred gostovanjem pri Cinkarni Celje.
Ljubljančanke so proti Akson Iliriji vknjižile letošnjo trinajsto prvenstveno zmago. Toliko jih imata tudi Akson Ilirija in Triglav. “Proti Iliriji smo začeli zelo dobro. Tako v obrambi kot v napadu smo se držali naših dogovorov. Zatem smo nekoliko padli, dobesedno nam je zmanjkalo goriva in nasprotna ekipa je povedla z več kot desetimi točkami prednosti. Ob polčasu smo se pogovorili, spremenili določene stvari in v nadaljevanju z borbeno predstavo preobrnili rezultat,” je v uvodu dejal Slavko Duščak.
Derby Ježica je tokrat slavila zelo pomembno zmago, saj je zdaj boj za drugo in tretje mesto povsem odprt. Tako Derby Ježica kot Akson Ilirija in Triglav so pri enaintridesetih točkah. “Jasno smo pokazali, da se želimo Iliriji oddolžiti za dosedanje tekme. Obenem smo dokazali, da se lahko kosamo z boljšimi ekipami od nas. Pokazali smo dobro predstavo in zasluženo zmagali. Zmaga nam daje dodatno samozavest in zagnanost pred naslednjimi tekmami, je dodal Slavko Duščak ter se dotaknil sobotnega gostovanja v Celju: “Proti ekipi Cinkarne Celje nimamo kaj izgubiti, lahko pa marsikaj dobimo. Po zadnji zmagi je samozavest na visoki ravni in naredili bomo vse, da v Celju odigramo po svojih najboljših močeh.”
Sobotna tekma se bo začela ob 17. uri.