Skoči na vsebino

Trenerjev pogled

Zaradi reprezentančnega premora košarkarice v državnem prvenstvu ta vikend ne bodo stopile na parket. To se bo znova zgodilo prihodnji teden, ko bo Derby Ježica gostovala v Slovenskih Konjicah.
Tokrat smo se pogovarjali s trenerjem Slavkom Duščakom, ki se je ozrl proti zadnji tekmi v Domžalah, pokomentiral krajše pripravljalne dni ter se osredotočil na nadaljevanje sezone. 👇🏻
“Zadnjo tekmo pred reprezentančnim premorom smo igrali proti neugodni domžalski ekipi. V uvodu tekme naš ritem ni bil pravi, ko smo bolje zaigrali v obrambi, pa je steklo. Nikakor potem igra še ni bila prava, a kljub temu nam je uspelo suvereno zmagati,” je dejal Slavko Duščak ter pojasnil na kaj je trenutno njegova ekipa osredotočena na treningih: “Med premorom bomo ob taktični pripravi, veliko pozornosti namenili tudi fizični. Verjamem, da bomo našo igro pred nadaljevanjem sezone še dodatno dvignili, čeprav nam kar nekaj težav povzroča manjko dveh igralk, ki sta oboleli in posledično ne moreta pomagati ekipi.” Po gostovanju pri ekipi Pro-Bit Konjice bo sledil domač obračun z Akson Ilirijo. “Do prve tekme v nadaljevanju sezone, ko se bomo pomerili s Konjicami, moramo biti dobro pripravljeni. Želimo nadaljevati pozitivno serijo. V obračunu z Akson Ilirijo pa se bomo morali dobesedno stepsti za vsako žogo, če bomo še želeli biti v igri za tretje mesto,” je pristavil Slavko Duščak.