Skoči na vsebino

Tekme 14. – 15. januar 2023

.

Mestni obračun 14. kroga državnega prvenstva je pripadel Akson Iliriji, ki je bila proti oslabljeni Derby Ježici uspešnejša s 85:57.

.

.

Naziv 🍌‼️BANANA TEKME‼️🍌 je v domači ekipi pripadel Hani Ivanuša. Dosegla je 18 točk.

.

.

U20 | Zadnja slika današnjega večera. Zmagovalna! 🙃 Dekleta ekipe U20 se iz Škofje Loke vračajo z zmago. V 11. krogu drugega dela državnega prvenstva so Domel premagale z 89:48. Prav vse košarkarice so se vpisale na listo strelk. 👏🏻
.
Derby Ježica 👉🏻 E. Lazarević 20 točk, Zadravec 12, Hlebec 11, Ivanuša in S. Jerman 10, Ivanov 7, Jakupović, Marolt in A. Lazarević 4, Čater 3, A. V. Mičunović in N. Jerman 2.
.
.
U16 | V 9. krogu drugega dela državnega prvenstva je Derby Ježica na gostovanju v Mariboru vknjižila visoko zmago. Ljubljančanke so bile od gostiteljic uspešnejše s 104:62.
.
🗣️ Vlado Bek, trener Derby Ježice 💬 “Zgodnje jutranje ure rahlo razjezijo naše igralke in jih motivirajo k zavzeti igri, kljub močnemu jugozahodniku ,ki je pihal proti Mariboru, pa smo prepričljivo odigrali in zmagali. Žal zoprna poškodba Lene, upam, da bo z gležnjem kmalu vse v redu.”
.

.

U14-A | Derby Ježica se je v 8. krogu drugega dela državnega prvenstva pomerila z ekipo Triglava (A). Gostje so bile uspešnejše s 56:37.
.
🗣️ Eva Gogala, trenerka Derby Ježice 💬 “Tudi na povratni tekmi so bile nasprotnice iz Kranja boljše in zasluženo zmagale. Naše igralke so naredile kar nekaj napak, nasprotnice pa so to izkoristile in jih kaznovale z lahkimi koši. Vendarle pa so pokazale tudi nekaj lepih potez tako v napadu kot v obrambi. Čestitke našim dekletom za prikazano in nasprotnicam za zmago.”
.
.
U14-B | Ljubljančanke so gostovale pri zasedbi Triglava (B). Kranjčanke so se tokrat veselile zmage s 63:30.
.
🗣️ Andrej Štrakel, trener Derby Ježice 💬 “Dobra tekma, nasprotnice tokrat fizično precej močnejše in na koncu so se veselile zaslužene zmage.”
.
.
U12-A | Danes se je predstavila tudi ekipa U12-A, ki se je na domačih turnirskih tekmah pomerila z zasedbo Mengša in Tosame Ledite. Čestitamo za izjemno borbeni predstavi! 👏🏻
.
🗣️ Andrej Štrakel, trener Derby Ježice 💬 “Dobri tekmi, na tribunah pa evroligaško vzušje dekleta so se borila za vsako žogo in maksimalno uživala v košarki.”
.
📸 Foto: Nina Seliškar in ŽKD Ježica
.
.
U12-B | Ekipa U12-B ima za sabo prvi turnirski tekmi. Ljubljančanke so se pomerile s Triglavom in Domelom, ki sta bila sicer nekoliko uspešnejša, a rezultat nikakor ni bil v ospredju. Pomembno je, da so naša dekleta maksimalno uživala.
.
🗣️ Luka Trpin, trener Derby Ježice 💬 “Prvi turnir in prvi tekmi za naše igralke. Dekleta so se super borila in se zelo zabavala. Ker je bila za dekleta to prva tovrstna izkušnja, je bilo med tekmo neskončno vprašanj, zaradi katerih se je trenerju kadilo iz ušes, a je bil trener vseeno zelo zadovoljen. Triglav A je bil premočan nasprotnik, tekma z Domelom pa je bila dokaj izenačena in napeta.”
.