Skoči na vsebino

Tekme 12. – 13. oktober 2022

[Članice] Prva ekipa ŽKD Ježica se je nocoj v mestnem obračunu pomerila z Akson Ilirijo. Srečanje 7. kroga državnega prvenstva je z 79:69 pripadel Akson Iliriji. Naše košarkarice bodo priložnost za peto prvenstveno zmago iskale prihodnjo soboto, ko bodo gostovale pri ekipi Domžal.
Derby Ježica 👉🏻 Ivanuša 22 točk, Lazarević 14, E. Mičunović 10, Novovič 8, Marolt 6, Jakobčič 5, Mehle 4, Jeras, M. Hlebec, A.V. Mičunović, N. Hlebec.
Nocoj je bila v dresu Derby Ježice najučinkovitejša Ela Mičunović, ki je ob doseženih desetih točkah dosegla statistični indeks 18, ki ji je prinesel naziv 🍌‼️BANANA TEKME‼️🍌 🙃
[U18-A] Ekipa U18-A je v 7. krogu državnega prvenstva gostovala pri Cerknici. Ljubljančanke so se razveselile zmage, s 63:59. 👏🏻 V prihodnjem krogu sledi gostovanje pri Krki.
[U18-B] Tako kot A zasedba, je tudi ekipa U18-B danes vknjižila zmago. Derby Ježica je v domači dvorani v 7. krogu državnega prvenstva premagala ekipo Kranjska Gora – Jesenice. Bilo je 67:64. 👏🏻
🎙️ Luka Trpin, trener ŽKD Ježica 💬 “Dekleta so odigrala dober prvi polčas, v drugem pa nam je začelo primanjkovati energije, zaradi česar so nas nasprotnice iz Jesenic proti koncu dohitele. Kljub manjšim napakam so dekleta tekmo s solidno igro pripeljala do zmage.”
[U16-A] Košarkarice selekcije U16-A so na gostovanju pri Cinkarni Celje slavile z 71:50. Ljubljančanke so visoko razliko naredile že v uvodni četrtini, ki jim je pripadla z 29:14. Čestitamo! 👏🏻
Vlado Bek, trener ŽKD Ježica 💬 “V obrambi so dekleta igrala zelo zavzeto, ustavili smo njihovo najboljšo igralko in iz hitrih protinapadov dosegali lahke koše. V napadu sta bili najbolj učinkoviti Nina Hribar in Ivona Ščekič, priložnost za igro pa so dobile vse igralke.
Pohvala za dobro igro.”