Skoči na vsebino

Tekme 10. – 11. december 2022

 

Sedma zmaga | 👏🏻 Košarkarice Derby Ježice se na deseti letošnji prvenstveni tekmi veselijo sedme zmage. Pred domačimi gledalci so z 69:44 premagale VBO Maribor. Prav vse igralke trenerja Predraga Milovića so se vpisale med strelke. 🙌🏻
👉🏻 Ivanuša 17 točk, Novović 13, Jakobčič 11, E. Mičunović 6, M. Hlebec in Zadravec 4, Jeras, A. V. Mičunović 3, Lazarević, Mehle, N. Hlebec in Marolt 2.
_________________________________________________
Ekipa U20 ŽKD Ježica pa je tokrat v 8. krogu državnega prvenstva gostovala pri Triglavu, v Kranju. Gostiteljice so slavile z 68:65. Ljubljančanke so na tretjem mestu lestvice in bodo v prihodnjem krogu gostile Akson Ilirijo.
_________________________________________________

U16-A | Ljubljančanke so v 5. krogu drugega dela državnega prvenstva s 83:36 premagale Šmarje. Po srečanju so se naša dekleta posladkala s torto, ki jo je po doseženi stotici v preteklem krogu proti Krki, spekla Lea Belc. 😍
👉🏻 Hribar 19 točk, Ščekić 14, Belc 12, Peternel in Šmic 7, Ivanuša, Podgoršek, Bucaj in Štrakl 4, Gorše in Kohek Narobe 3, Smerdel 2.
🎙️ Vlado Bek, trener Derby Ježice 💬 “Pred torto smo premagali dobro ekipo Šmarja, ki je premagala ekipo Maribora in se dobro upirala Janini. Z zavzeto obrambo smo onemogočili veliko njihovih napadov, odigrali nekaj protinapadov in odigrali tudi nekaj dobrih akcij na postavljeno obrambo. Vse so igrale, vse dosegle točke, trener je zadovoljen, upam da tudi starši. Čestitke za zmago, in dobro torto.”
___________________________________________________
U16 B, Akson Ilirija 56 – 47 Derby Ježica
__________________________________________________
U14 | Ekipa U14 je tokrat v ligaškem mestnem obračunu priznala premoč Akson Iliriji. Tokratne nasprotnice so ob slabšem dnevu naših košarkaric slavile z 61:24.
🎙️ Eva Gogala, trenerka Derby Ježice 💬 “Danes so naše košarkarice pokazale drugi obraz kot proti Vipavi. Bile so brez energije, želje, borbe, tako v napadu kot v obrambi. Igra nam nikakor ni stekla. Kljub temu pa moram pohvaliti mlajše igralke, ki se starejših in močnejših ilirjank niso ustrašile. Čim prej moramo pozabiti to tekmo in upam, da naslednji teden v Vipavi igralke pokažejo spet pravi obraz.”