Sandra Bajrektarević: »Iz leta v leto se želimo dvigovati v prav vseh selekcijah«

Četrtek, 16. april 2020 – Že kar nekaj časa je minilo od predčasnega zaključka tekmovalne sezone v vseh starostnih kategorijah. A to ne spremeni zadovoljstva v našem taboru, ki čaka na navodila kdaj in kako se bodo lahko znova začele aktivnosti.

Vmesni čas smo izkoristili za pogovor s kapetanko članske ekipe ŽKD Ježica Sandro Bajrektarević.

Sandra, v uvodu nam zaupajte kako gledate na trenutno situacijo, ko je vse aktivnosti prekinil virus?

Za vse ljudi je to neka nova situacija, v kateri nihče zares ne ve, kaj je dobro početi in kaj ne. Na nas je, da se držimo navodil strokovnjakov in tako skupaj pripomoremo k čimprejšnji stabilizaciji stanja. Sama se, kar se športa tiče, poskušam čim več gibati v naravi, izvajati vaje za moč po programu naše trenerke in tako vzdrževati formo.

Tudi košarkarice Ježice ste jasno doma, potem ko imate za sabo uspešno sezono. Članice ste v domačem prvenstvu končale na drugem mestu. Zadovoljstvo, mar ne?

Že pred sezono smo si zastavile cilj drugo mesto, ki smo ga prepričljivo dosegle in smo z njim vsekakor zelo zadovoljne. Tistih pravih tekem, ki jih čakaš celo sezono in so vedno polne naboja, žal ni bilo, zato občutek osvojitve naslova podprvakinj ni tisti pravi.

Kako naprej? Lahko trenutna situacija prekriža načrte oziroma vse skupaj nekoliko zaustavi?

Mi se bomo držali našega plana, ki smo si ga sestavili po ‘’koncu sezone’’. Upoštevali bomo navodila trenerjev (plan dela) in odgovornih v klubu, kateri se trudijo, da bo naslednja sezona stekla brez večjih težav. Verjamem, da se bodo vsi akterji, ki pomagajo in delajo v klubu trudili po svojih najboljših močeh, da trenutna situacija ne bo veliko vplivala na nadaljnjo delovanje kluba.

Temelji kluba so zdravi, članska ekipa je tik pod vrhom, tudi mlajše selekcije razveseljujejo. Ne glede na trenutno situacijo je želja nadaljevati pot v smeri, ki se zdaj odvija, a ne?

Lahko smo ponosni na to, da smo že več let v samem vrhu v Pokalu mladih, kar dokazuje na dobro delo celotnega kluba. Vsekakor se želimo iz leta v leto dvigovati v vseh selekcijah. Da je lahko članska ekipa več let konstantno uspešna, morajo biti uspešne tudi mlajše, ki se jih v mladinski selekciji vključuje v člansko ekipo.

Potrebno se je dotakniti tudi obiskanosti domačih tekem. Ježica je imela v prejšnji sezoni drugi najboljši obisk domačih srečanj. Kako bi to pokomentirali? Košarka se igra za gledalce in največja želja je jasna. Da bi jih bilo iz tekme v tekmo več.

Najlepše je igrati pred polno tribuno. Res je lepo videti, da se slovenska košarka v zadnjih letih razvija. Vedno več je konkurenčnih ekip in posledično bolj zanimivih in napetih tekem. To pritegne gledalce in upam, da jih bo v prihodnosti še več.

Kako gledate na državno prvenstvo? Boj za mesta pod vrhom je bil številčnejši kot v preteklih letih. Se da v prihodnje morda še bolj približati celjski ekipi?

Menim, da je celjska ekipa še vedno velik korak pred nami. Seveda bi si želela, da se jim v prihodnosti še bolj približamo.

Kaj bi za konec sporočili soigralkam, javnosti?

Kot kaže, ukrepi v boju proti novemu virusu pomagajo, zato upam, da se bo življenje postopoma vrnilo v normalno stanje. Tudi sama že kar pogrešam soigralke,trenerko in treninge. Upam, da doma pridno trenirajo in da bomo, ko se vrnemo na parket, skupaj nadaljevale z dobrimi treningi in pripravo na naslednjo sezono.