Predstavitev programa društva

Program društva zagotavlja popolno športno piramido, ker ta zagotavlja trdnost in trajni razvoj. Sestavlja jo več kot 300 košarkaric v tekmovalnemu in netekmovalnemu programu.
V razvejanem državnem košarkarskem prvenstvu tekmuje dvanajst ekip. Članice, dve ekipi mladink (U19) in kadetinj (U17) tri ekipi starejših pionirk (U15) in po dve ekipi mlajših (U13) in najmlajših pionirk (U11). Tako vseh dvanajst ekip letno odigra skoraj 250 uradnih tekem državnega prvenstva, pokalnega tekmovanja in tekem v mednarodni regionalni ligi WABA. Ob zaključku sezone pa smo prisotni tudi v tekmovanju ki ga soorganizirata KZS in košarkarska zveza dežele Furlanije – Julijske krajine.

V začetku meseca septembra društvo organizira Turnir Ljubljana, katerega se poleg naših deklet ter deklet slovenskih klubov, redno udeležujejo košarkarske ekipe iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Avstrije in Italije. Poleg vseh teh tekem pa so dekleta redno prisotna na mednarodnih turnirjih, ki se jih udeležujemo – božični turnir Poreč in nato spomladanski turnirji v Srbiji, Franciji in Italiji.

Večino tekem Ježičanke odigrajo v dvorani ŠRC Ježica ali pa v športni dvorani gimnazije Bežigrad.

Netekmovalni športni program pa sestavljata šola košarke in rekreacija. Najmlajšim želimo z igro čim bolj približati košarkarsko igro, da bi jo vzljubile in bi šport postal del njihovega življenja. Tako s šolskimi krožki ženske košarke pokrivamo skorajda vse osnovne šole v ljubljanskih Mostah, Bežigradu, Viču in deloma Centru. Krožkov se redno udeležuje skorajda 200 deklic, katerih vrh aktivnosti se zaključi s finalom interne lige krožkov v maju.

Z rekreativnim udejstvovanjem starejših, pa le tem želimo omogočiti čim daljšo športno aktivnost in njihovo povezanost z društvom.

Strokovni program vodi ekipa trenerjev in vaditeljev pod vodstvom vodje strokovnega sveta. Naši trenerji pa so vključeni tudi v delo s slovenskimi reprezentancami.

Dopolnilni društveni program obsega tudi animacijske dejavnosti, ki popestrijo športne in druge društvene dogodke ter prispevajo tako k večjemu obisku gledalcev kot k gradnji društvene kulture in medsebojni povezanosti igralk, strokovnega štaba, njihovih družin ter partnerjev društva.