Na povabilo beneškega kluba Reyer Venezia se bodo Ježičanke udeležile močnega mednarodnega turnirja, na katerem sodelujejo najboljši klubi sosednjih držav (Hrvaške, Madžarske, Slovenije in Italije). Čeprav ljubljanski klub že tradicionalno vsakoletno sodeluje na tem turnirju, pa mu še nikoli ni uspel preboj v polfinale. Morda bo to črno serijo prekinila letošnja selekcija generacije letnika 2001.

ŽKD Ježica : Selekcija Veneto 2002 45:30 (8:6, 18:6, 10:10, 9:8)

Ježičanke so se dodobra namučile z agresivnimi Italijankami. Slednje, čeprav leto dni mlajše, se prav nič niso ustrašile tehnično precej boljših nasprotnic. Posledično so Ježičanke napravile kar 37 napak, zmago pa so si zagotovile z dobro igro v drugi četrtini. Tudi drugače igra v obrambi ni bila slaba, a kaj ko so težko priborjeno žogo takoj zapravile.
Upamo, da bodo jutri bolj razpoložene za igro, ko se bodo pomerile s selekcijo Zagreba in Madžarsko ekipo VASAS.

ŽKD Ježica : Selekcija Zagreba 58:37 (18:10, 12:6, 14:9, 14:12)

Prepričljiva zmaga Ježičank nad selekcijo Zagreba, a igra še vedno ni bila dobra. Preveč napak pri podajah, slab odstotek meta in preveč statično v napadu. Po drugi strani pa izjemno borbeno v obrambi kar krasi to ekipo Ježice. Če bi ob tej silni agresiji še pravilno razmišljale, bi tekmo zaključile s še višjo razliko. Predvsem pa veliko manj utrujene.
S to zmago so si Ježičanke že priigrale jutrišnji polfinale. Na večerni tekmi proti Madžarski ekipi VASAS pa si bodo poskušale zagotoviti prvo mesto v skupini.

ŽKD Ježica : Vasas 39:69 (16:16, 9:19, 10:24, 4:10)

Čas med prvo in drugo današnjo tekmo so Ježičanke izkoristile za ogled znamenitosti Benetk. A sprehod po ulicah Benetkje bil preveč naporen, da bi se Ježičanke lahko enakovredno kosale z odlično ekipo Vasasa. Tako se bodo jutri v polfinalu pomerile s Celjankami, ki so v svoji skupini osvojile prvo mesto.

Polfinale:

ŽKD Ježica : ŽKK Celje 67:47 (12:10, 16:10, 20:8, 19:19)

Ježičanke so začele zadržano, na trenutke celo prestrašeno, kar so mlade Celjanke dobro izkoriščale in nam povzročale obilo težav. Ko pa smo pokazali malo več odločnosti, nam predrzne Štajerke niso več sledile. Največ točk sta prispevali Sara in Nina.

V popoldanskem finalu se bomo ponovno srečali z Madžarkami in tokrat  od naših igralk pričakujemo boljšo predstavo.

Finale:

ŽKD Ježica : Vasas 51:76 (11:17, 22:19, 9:25, 9:15)

Kljub ne preveč prepričljivim predstavam se je Ježičankam uspelo uvrstiti v finale močnega mednarodnega turnirja pionirk v Benetkah. Ta podvig je eni od slovenskih ekip uspel prvič v petnajstletni zgodovini tega tekmovanja.

Po zelo solidni igri v prvem polčasu in z zaostankom za vsega tri točke, je v nadaljevanju zmanjkalo energije, predvsem pa tudi volje po uspehu. Na tem področju morajo še veliko narediti. A glede na značaj te ekipe, bo za trenerje to velik izziv. Dekleta si za osvojeno drugo mesto seveda zaslužijo pohvale.

Konec meseca zopet potujemo v tujino, tokrat v prestolnico mode – Milano. Upamo, da dekleta do tokrat napolnijo akumulatorje.