Skoči na vsebino

Nina Škerlep MVP turnirja pionirk v Francoskem St. Claud

Pionirke Ježice ta vikend sodelujejo na mednarodnemu turnirju v Franciji. Po nočni vožnji so se ustavile v Švici in sicer v mestu Lozana, kjer so si ogledale muzej Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Predtekmovanje:
ŽKD JEŽICA : AG Portoise 35:12 (28:6)
Strelke: Šturm 7, Kolbl Bauer 2, Hlebec 2, Strehovec 2, Jurečič 8, Zupanc 3, Škerlep 4, Kastelic 4, Sok, Nikolič 3

ŽKD JEŽICA : AVSR 41:22 (16:15)
Strelke: Šturm 12, Kolbl Bauer 4, Hlebec 2, Strehovec 2, Jurečič 2, Zupanc 6, Škerlep 4, Kastelic 7, Sok, Nikolič 2

Za uvod mednarodnega turnirja v Franciji so ježiške pionirke nanizale dve zmagi v dopoldanskem delu prvega dne. Igra na obeh srečanjih ni bila preveč prepričljiva, a ko Ježičanke zaigrajo čvrsto v obrambi in s hitrimi protinapadi lahko premagajo vsakega nasprotnika. Danes popoldan sledita še dve tekmi.

ŽKD JEŽICA : HJBC St. Claude 52:8 (29:4)
Strelke: Šturm, Kolbl Bauer 12, Hlebec 10, Strehovec 1, Jurečič 4, Zupanc 6, Škerlep 6, Kastelic 10, Sok 3, Nikolič

ŽKD JEŽICA : US Wittenheim 38:23 (23:9)
Strelke: Šturm 4, Kolbl Bauer 5, Hlebec, Strehovec, Jurečič 10, Zupanc 8, Škerlep 2, Kastelic 7, Sok 2, Nikolič

Ježičanke so dobile tudi obe popoldanski tekmi in pred jutrišnjim polfinalom ostajajo neporažene. Igra ježičank je bila na trenutke sila enostavna in učinkovita, na trenutke pa tudi prava mora za trenerja ekipe. Vzpodbudno je to, da se zmanjšuje število napak, medtem ko še vedno šepa realizacija metov na koš. Popoldanski tekmi je, zaradi lažjega zvina gležnja, izpustila Ana Tija, a po ledeno hladni terapiji v bližnjem potoku, bo nared za jutrišnji polfinale.

Polfinale:
ŽKD JEŽICA : US Wittenheim 38:21 (23:8)
Strelke: Šturm 2, Kolbl Bauer 4, Hlebec 3, Strehovec 2, Jurečič 9, Zupanc, Škerlep 10, Kastelic 6, Sok 2, Nikolič

Zgodnja ura polfinalnega srečanja je na začetku povzročila nekaj težav, a so se Ježičanke hitro zbrale in si z borbeno igro priigrale finalni nastop.  Finale: ŽKDJEŽICA : ASVR Saint Romain 44:28 Strelke: Šturm, Kolbl Bauer 13, Hlebec 5, Strehovec 4, Jurečič 4, Zupanc 4, Škerlep 5, Kastelic 9, Sok, Nikolič  Všečna predstava Ježičank v finalu turnirja. Po začetni tremi pred polno dvorano, so z agresivno igro v obrambi prisilile nasprotnice k številnim napakam. žal tudi Ježičanke niso bile najbolj zbrane v zaključku, tako da si niso uspele priigrati večje prednosti.

Finale:
ŽKD JEŽICA : ASVR 44:28 (26:15) Strelke: Šturm, Kolbl Bauer 13, Hlebec 5, Strehovec 4, Jurečič 4, Zupanc 4, Škerlep 5, Kastelic 9, Sok, Nikolič

Pionirke Ježice so tokrat vzdržale pritisk odločilnega srečanja in z všečno predstavo v finalu navdušile polno dvorano sicer majhnega francoskega mesta. Na turnirju so Ježičanke odigrale šest tekem in vse tudi zmagale. Vendar z izjemo tekme proti ekipi gostiteljev so na vseh morale pošteno garati, da so lahko unovčile svojo prednost. Posebno priznanje je prejel Nina Škerlep, ki so jo izbrali za najboljšo igralko turnirja.

Končni vrstni red turnirja:
1. ŽKD JEŽICA
2. AVSR
3. AG Portoise
4. US Wittenheim
5. HJBC Saint Claude