Mojca Markovič, trenerka članske in mladinske ekipe s svojimi dekleti pričenja sezono. V soboto jo s članicami čaka uvodna tekma sezone v članski konkurenci ko v goste prihajajo igralke Domžal, v nedeljo pa še z A ekipo mladink. Mladinke se bodo v domači dvorani pomerile z Vipavkami. Jedro mladinske ekipe ostaja enako kot prejšnja leta, s to razliko, da se je ekipi pridružila Ana Dora Jeras, ki je v naše vrste prišla iz kranjskega Triglava. Ana Dora Jeras bo zaigrala tudi v članski konkurenci, kateri se je letos pridružila tudi prekaljena Sara Meden.

Novinkama v naših vrstah tudi prek spletne strani izkazujemo toplo dobrodošlico, vsem skupaj pa uspešen start v novo sezono.

Mojca Markovič je pred pričetkom nove sezone izjavila:

Članska ekipa ŽKD Ježica v letošnji sezoni predstavlja ravno pravšnjo kombinacijo izkušenj in mladosti. Ogrodje ekipe ostaja enako kot lani z nekaj okrepitvami. Starejše igralke Ziherl, Bajrektarević, Meden, Kropivšek in Đurić prinašajo v ekipo potrebne izkušnje, kreativnost in zrelost, medtem ko Mlakar, Pušenjak, Škopac Gerič in Šeruga vstopajo v najlepša košarkarska leta s precejšnjim repertoarjem košarkarskega znanja. Mladinke Jeras, Lapajne, Hlebec, Novović, Nikolič in Zupanc prispevajo mladostno energijo in agresivnost. Dekleta so pripravljalno obdobje opravila z odliko in so zelo motivirana za nove izzive. Cilj je, da se povzpnemo na končni lestvici z željo, da se vmešamo tudi v boj za medalje. Na dosedanjih treningih in pripravljalnih tekmah so dekleta pokazala pravi pristop, željo, borbenost in čvrsto obrambo, kar v letošnji sezoni zagotovo krasi igro Ježice, ki temelji na agresivnosti in hitrih protinapadih. Vse to prinaša številne lepe košarkarske predstave in pozitivno predstavitev tako domači publiki kot občinstvu na gostujočih tekmah.

o pričakovanjih v mladinski konkurenci pa:

Mladinska ekipa ŽKD Ježica lahko v letošnji sezoni meri visoko, dosegljiv cilj je finale državnega prvenstva. Ogrodje ekipe bo predstavljala lanskoletna kadetska ekipa Ježice, ki ga dopolnjujeta slovenski reprezentantki do 18 let. Recept za zmagoslavje v tej ekipi zagotovo predstavlja agresivna obramba in trd boj pod košem, ki omogočata več možnosti v napadu. Igralke mladinske ekipe lahko v napadu prikažejo izredno raznovrstno igro, nevarno lahko zapretijo tako pod košem kot tudi s preciznim metom z razdalje. Ob pravem pristopu bodo zagotovo (pre)trd oreh za vse nasprotnice.