Košarkarska šola

ŽKD Ježica vljudno vabi mlajše deklice stare od 8 do 14 let k vpisu v košarkarsko šolo.

Otrokom zagotavljamo strokovno vodene treninge košarke, saj je vodja projekta Gregor Širovnik, diplomant Fakultete za šport. Pri delu mu pomagajo vaditeljice, večinoma nekdanje aktivne igralke društva, ki na ta način prenašajo svoje znanje in izkušnje na mlajše igralke.

Košarka je kolektivna igra in zahteva veliko sodelovanja vsake izmed igralk, zato še posebej spodbujamo druženje in prijateljstvo. Skupna prizadevanja na treningih nadgrajujemo s tekmovanji v interni ligi. Mladim košarkaricam s tem omogočamo dvig samozavesti in osebni razvoj, ki je za današnjo družbo še kako potrebna vrednota.

Prva stopnja tekmovanj poteka v naši interni ligi košarkarskih krožkov, kjer je glavni cilj tekmovanja nabiranje izkušenj, ki jih prinese le igra. Tako prave zmagovalke postanejo tiste, ki si skozi igro naberejo največ takih izkušenj.

Druga stopnja tekmovanj pa so že tekmovanja na državnem nivoju, ki jih v kategorijah U11 in U13 organizira Košarkarska zveza Slovenije.

Z rednimi obiski treningov ter tekmovanj boste koristno izrabili prosti čas, spoznali našo ježiško družino, pridobili veliko novih prijateljev in naredili nekaj zase in za svoje zdravje.

Vpis časovno ni omejen in poteka vse leto. Na zemljevidu preverite na kateri izmed ljubljanskih osnovnih šol potekajo krožki košarke v naši izvedbi, o terminih, lokacijah in času vadbe pa se lahko pozanimate tudi pri vodji pozanimate tudi pri vodji košarkarske šole, Gregorju Širovniku, na tel. 070 842 797. Pri njem dobite informacije tudi o vpisu deklet, ki so košarkarsko znanje že pridobile, v katerokoli izmed starostnih kategorij.

Pridružite se nam. Košarka na Ježici se igra nepretrgoma že 50 let in skupaj se bomo potrudili da bo tako tudi v prihodnje.