Skoči na vsebino

Košarkarice Ježice se veselijo 3. mesta

Mesto v velikem finalu sta si priborili ekipi Domela in Cinkarne Celja. Celjanke so povedle že v prvi četrtini in prednost ohranile vse do konca. Z močno obrambo so razliko povečale na 44 točk in si priborile naslov državnih prvakinj.

Najboljša strelka finalne tekme je z doseženimi 17 točkami postala Tara Jazbec (Cinkarna Celje). K temu je Anđela Demirović dodala še 16 točk in 22 skokov. Med košarkaricami Domela je bila strelsko najbolj natančna Lara Barbara Livk, ki je dosegla 7 točk.

Na tekmi za tretje mesto so se proti Ježičankam pomerile košarkarice Janine. S podporo domačih navijačev so si Ljubljančanke v prvi četrtini zagotovile 6 točk prednosti. V drugo četrtino so nasprotnice stopile bolj suvereno ter razliko zmanjšale le na eno točko. V tretji četrtini so Ježičanke z delnim rezultatom 25:15 ponovno utrdile svojo prednost. Igro so v zadnjem delu tekme stopnjevale in si priborile bronaste medalje.

Na igrišču je z 20 točkami in 16 skoki izstopala Nika Hribar (Ježica A). V isti ekipi je Lena Eva Ivanuša prispevala 19 točk in 12 skokov. Med košarkaricami Janine se je s 19 točkami, 5 skoki in 3 podajami izkazala Zala Čanžek.

Nagrado za najbolj koristno igralko je prejela Anđela Demirović (Cinkarna Celje), ki si je prav tako priborila nagrado za največ skokov na finalnem turnirju (42). Nagrado za največ podaj (14) je pridobila Nika Ocvirk (Cinkarna Celje) ki je z doseženimi 43 točkami postala tudi najboljša strelka turnirja. Izbrana je bila najboljša peterka turnirja, ki so jo zastopale Zala Čanžek (Janina), Nika Ocvirk (Cinkarna Celje), Eli Mrak (Domel), Anđela Demirović (Cinkarna Celje) in Nika Hribar (Ježica A).

Vir: https://www.kzs.si/novica/dekleta-do-16-let-celjanke-do-naslova-drzavnih-prvakinj