Mojca Markovič: “Ježico čaka svetla prihodnost v celotni piramidi društva.”

Petek, 20. marec 2020 – Člani izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so na dopisni seji sprejeli odločitev, da so tekmovanja v vseh ligah in starostnih kategorijah pod okriljem KZS za sezono 2019/2020 s petkom, 20. marcem 2020 uradno zaključena. Vodstvo KZS, tekmovalna komisija in predstavniki združenj košarkarskih klubov vseh lig, so bili v preteklih dneh v dnevnih stikih ter izvršnemu odboru KZS predlagali predlog, ki je glede na trenutne razmere logična odločitev.

”S predstavniki združenj košarkarskih klubov smo v zadnjih dneh opravili več razgovorov in prišli do skupnega zaključka, da s tekmovanji v sezoni 2019/2020 zaključimo. V tako negotovi situaciji druge možnosti nismo videli in tudi klubi so bili pri tem enotni in enakega mnenja.”, je odločitev pojasnil predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec.

Tekmovalna sezona 2019/2020, ki je bila prekinjena 12. marca 2020, se v vseh ligah in starostnih kategorijah zaključi s petkom, 20. marcem 2020.

Članice ŽKD Ježica se posledično žal ne bodo potegovale za naslov državnih prvakinj, kljub temu pa so zasedle odlično drugo mesto. Zaostale so le za Cinkarno Celje, ki je imela v svojih vrstah kolonijo izkušenih tujih košarkaric. Ponosni smo tudi na dosežke naših mlajših selekcij. Mladinska ekipa ŽKD Ježica je sezono končala na 3. mestu, tretje so bile tudi kadetinje. Zasedba U15 je pometla z vso konkurenco, potem ko je zasedla 1. mesto.

Črto pod letošnjo sezono je potegnila trenerka Mojca Markovič: “Vsekakor zaključek sezone ni takšen, kot smo si ga z dekleti želele, saj so polfinalne in finalne tekme svojevrstno doživetje za športnika. A tokratna situacija je izredna in zdravje mora biti vedno na prvem mestu. Čestitke članicam za odlično sezono in zaslužen naslov podprvakinj. Moram priznati, da so me na trenutke presenetile z domiselno izpeljanimi akcijami in potezami. Čestitke si zaslužijo tudi mladinke za osvojeno tretje mesto v državnem prvenstvu. Veseli me, da so iz tekme v tekmo igrale bolje in pokazale napredek v tej sezoni. Letošnja sezona mi bo definitivno ostala v lepem spominu, saj mi je bilo v velik užitek trenirati in voditi tako članice kot mladinke. Super punce s pravim odnosom in karakterjem, z nasmehom tudi med najtežjimi treningi. Pohvaliti je treba, da so res ekipa v pravem pomenu besede, ki jih je krasila kolektivna igra in borba. Seveda pridejo na tekmah tudi slabi trenutki in tako imenovane “žute minute”, ampak ni večjega užitka in nagrade za trenerja, ko si ob vrhunskih potezah svojih igralk v mislih reče “Vau, res so dobre, vsa čast!”. In teh trenutkov je bilo letos veliko. Velika pohvala še enkrat tako članski kot mladinski ekipi za letošnjo sezono! Izkoristila bi priložnost ter čestitala celotnemu strokovnemu štabu in igralkam mlajših starostnih kategorij za lepe predstave in zmage v letošnjem letu! Veseli me, da so dekleta željna napredka in da Ježico čaka svetla prihodnost v celotni piramidi društva.”

V tekmovalni sezoni 2020/2021 bodo v članski kategoriji sodelovale ekipe, ki bodo izpolnjevale pogoje za nastop v posameznem rangu tekmovanja: v skladu s sklepom IO KZS so pridobile pravico nastopanja iz naslova tekmovalne uspešnosti, bodo imele podeljeno licenco Komisije za licenciranje in bodo posredovale prijavo v skladu z Razpisom tekmovanja.