Skoči na vsebino

Konec počitnic za Ježičanke

Počitnice so mimo in ježiške košarkarice že pridno nabirajo kilometre in s tem postavljajo temelje novim uspehom. Minula sezona je bila izjemna in vsi se zavedamo, da jo bo težko ponoviti. Zato so vse tekmovalne ekipe z delom pričele že 16. avgusta, izjema so bile le najmlajše igralke ekipe U11A, ki so se zbrale minuli ponedeljek. Trenutno v znoju in slani vodi uživajo kadetinje in obe ekipi U13, ki so na pripravah v Piranu. V četrtek jih tam zamenja druga skupina, ki jo bodo sestavljale članice in obe ekipi U15.

A Ježičanke tudi med počitnicami niso mirovale. Udeležile so se številnih košarkarskih taborov, turnirjev ulične košarke ali zastopale Slovenijo na Evropskih tekmovanjih. Tako Je Dora Mlakar v Podgorici (Črna Gora) s selekcijo U20 osvojila zlato medaljo v Diviziji B, Gala Kramžar je v Šopronu (Madžarska), s selekcijo U18, na Evropskem prvenstvu Sloveniji priigrala 10. mesto, Sara Kastelic in Dunja Novović sta bili članice selekcije U16, ki je v romunski Oradei osvojila 12. mesto v Diviziji B, Lara Majerle in Tanaja Petrović pa sta prispevali levji delež k 6. mestu selekcije U14 na Fibinemu turnirju v Slovenj Gradcu.

Ježičanke so bile uspešne tudi v ulični košarki. Na zaključni turnir državnega prvenstva za dekleta do 16 let so se uvrstile kar tri naše ekipe. Žal nobeni izmed treh ekip ni uspelo osvojiti prvenstva, tako da so se zvrstile od 2. do 4. mesta.

In če sodimo po prizadevnosti vseh igralk na avgustovskih treningih, bodo tudi ob koncu sezone 2016-17 lovorike v naših vitrinah.