Ježica ostaja pri enajstih pokalnih naslovih

Sobota, 24. april 2021 – Celje gosti zaključni turnir pokalnega tekmovanja. Ježica se je v drugem polfinalu pomerila z domačo Cinkarno Celje, ki je bila uspešnejša s 86:48. Ljubljančanke tako ne bodo zaigrale v velikem finalu. Ostajajo pri enajstih pokalnih naslovih.

Cinkarna Celje – Ježica 86:48 (16:11, 31:12, 15:12, 24:13)

Polfinalno srečanje med Cinkarno Celjem in Ježico so bolje začele Ljubljančanke, ki so se branilkam naslova pokalnih zmagovalk dobro zoperstavile na začetku prve četrtine in v sedmi minuti vodile z 9:6. Vendar so Celjanke hitro vzpostavile ravnotežje in po delnem rezultatu 10:2 četrtino zaključile s prednostjo petih točk. V drugi četrtini so nato Celjanke z agresivno obrambo in pogostimi podvajanji svojo prednost poviševale, ta je po polovici četrtine znašala 13 točk (31:18). Z raznovrstnimi rešitvami v napadu pa so igralke Celja na odmor odšle s prednostjo štiriindvajsetih točk. V nadaljevanju tekme Ježici ni uspelo zmanjšati zaostanka ali pa se nevarno približati domačim košarkaricam. Za Ježico je Sara Meden dosegla 19 točk, Ana Šarić jih je dodala 16.

Predrag Milović 💬 “Bili smo enakopravni dokler smo imeli dovolj moči. Vidna je razlika v kvaliteti in v količini treninga obeh ekip. Celje je povsem zasluženo zmagalo, nam je bilo pomembno tudi to, da igralke ostanejo zdrave, saj še nismo rekli zadnje v tej sezoni. Naloga našega kluba je tudi v tem, kaj lahko še naredimo, da bi dohiteli Celje.”

Sara Meden 💬 “Za nami je težka tekma, predvsem fizično, v državnem prvenstvu smo imeli dve težki polfinalni tekmi proti Triglavu, imamo pa zelo kratko klop, kar se je danes tudi poznalo, žal pa tudi nismo bili pri metu. Vse čestitke Celjankam, zasluženo so visoko zmagale, mi pa se moramo spočiti, ker nas čaka še igranje v končnici državnega prvenstva.”

Ljubljančanke zdaj vse misli usmerjajo proti odločilni tretji tekmi polfinala državnega prvenstva. S Triglavom se bodo pomerile v Kranju.