Ježica na krilih Delićeve do izenačenja na 1:1

Sreda, 21. april 2021 – Po izenačeni tekmi, kateri smo bili priča na prvem polfinalnem srečanju med Triglavom in Ježico, pred dvema dnevoma, sta bili ekipi v napetem pričakovanju druge tekme serije na dve zmagi, ki se je tokrat preselila v Ljubljano. Ježici je uspelo izenačiti na 1:1.

Ježica – Triglav 75:62 (29:18, 8:18, 21:17, 17:9)

Domača ekipa, ki je bila na prvi tekmi v igri za zmago do konca, je bila tokrat odločena, da bo polfinalno serijo podaljšala in rezultat v zmagah izenačila na 1:1. V prvi četrtini je domača ekipa krenila silovito in Kranjčankam natresla kar 29 točk. Gostje Ljubljančankam niso ostale dolžne, v drugi četrtini so se zbrale in na polčas odšle le z eno točko zaostanka. Tretja četrtina je nato pripadla Ježičankam, ki so v tem delu igre, ko so na začetku odigrale malo slabše, z delnim izidom 11:0 prešle v vodstvo, nato pa se več niso ozrle nazaj in v 38. minuti povedle z najvišjo prednostjo na tekmi, in sicer +17 (73:56) ter s tem izsilile tretjo tekmo polfinala.

Fantastično je za Ježico odigrala Nikolina Delić, ki je z 82% metom iz igre dosegla 31 točk, Sara Meden pa je dvanajstim točkam dodala še 9 podaj.

Odločilna tekma polfinalne serije bo v torek, 27. aprila, v Kranju.