Petek, 5. junij 2020 – Članska ekipa ŽKD Ježica nemoteno trenira. Igralke so po zatišju, ko skupno treniranje ni bilo dovoljeno, takoj pošteno zavihala rokave. Pod budnim očesom trenerskega štaba v miru trenirajo in že zdaj nestrpno čakajo na nove tekme. Te še nekaj časa ne bo, zato pa je časa za pripravo na novo tekmovalno sezono več kot dovolj.

Košarkarice z dobro voljo in maksimalno osredotočenostjo opravljajo vsakodnevne treninge. “Čeprav sem pogrešala ekipo, treninge in tekme, mi ni bilo dolgčas. Na srečo smo se lahko gibali v naravi, tako da sem z veseljem odkrivala še nepoznane kotičke v moji občini. Formo sem ohranjala s kolesarjenjem, tekom, pohodništvom, vajami za moč in rolanjem ter počela veliko stvari, za katere ponavadi nimam toliko časa, tako da sem v času karantene kar uživala,” je dejala Sara Meden, Ema Lapajne pa je pristavila: “Zelo sem pogrešala soigralke in košarko. Prvih nekaj dni sem se poizkusila malo odpočiti od napornega urnika, treningov, in se prilagoditi na nekakšen nov način življenja. Obdobje karantene sem izkoristila za preživljanje časa z družino in študijske obveznosti. Želela sem čim bolj ohraniti tudi svojo fizično pripravljenost iz tekmovalnega obdobja, zato sem izkoristila sočne dneve za tek v naravi. Pri vajah za moč sem mi je večkrat pridružil tudi kdo od domačih in mi tako popestril trening. Neprijetno je bilo čakanje na odločitev Košarkarske zveze, ali se bo sezona sploh nadaljevala. V tistem času sem bila s puncami in trenerko pogosto v kontaktu glede zdravja, počutja in telesne kondicije.”

Epidemija je torej za nami. Najbolj pomembno je, da so se dekleta zdrava vrnila v dvorano ter na zunanja igrišča. Tudi Sara Meden se je zelo veselila ponovnega skupnega treniranja. “Res je, zelo sem se veselila ponovnih skupnih treningov po tolikem času. Trikrat tedensko dajemo poudarek tehniki in igri, enkrat pa tečemo in izvajamo vaje za moč na stadionu. Žal smo članice zaradi obveznosti prisotne v zelo okrnjeni zasedbi, zato treniramo skupaj z mlajšimi, s katerimi se super ujamemo in smo ustvarile odlično vzdušje.” Svoje občutke po vrnitvi na treninge je strnila tudi Ema Lapajne. “Absolutno sem bila zelo vesela, ko sem ponovno videla soigralke, stopila v dvorano in po dobrih dveh mesecih spet vrgla na koš. Na prvih treningih se je poznalo, da sem izgubila nekaj koordinacije z žogo, a je sedaj že veliko bolje. Na treningih je poudarek na tehničnih elementih, ponovno moramo pridobiti občutek za žogo, hkrati pa je to obdobje idealno, da izboljšamo in popravimo tehniko in si razširimo košarkarski repertuar. Enkrat na teden se posvetimo tudi kondicijski pripravi ter izvedemo trening na stadionu, da nam bo avgusta, ko bomo pričeli s pripravami na novo sezono, lažje.

O pričakovanjih pred novo sezono je še veliko prehitro govoriti. Dejstvo pa je, da si dekleta želijo čimprej nazaj v tekmovalni ritem, potem ko je bila pretekla situacija predčasno prekinjena. “Želim si, da bo ekipa na treningih čimprej kompletna. Ne smemo pozabiti na skupen piknik, da proslavimo osvojitev 2. mesta. Želja je seveda vsako leto napredovati in stopiti še kakšno stopničko višje,” je dodala Medenova, Lapajnetova je nadaljevala: “Ob koncu prejšnje sezone žal nismo odigrali odločilnih tekem, zato to ostaja še vedno velika želja. Igrati finale državnega prvenstva. Moja želja je, da vse punce ostanemo zdrave in se na prihodnjo sezono dobro pripravimo, da odpremo državno prvenstvo na visokem nivoju in odigramo uvodna dela državnega prvenstva vsaj tako uspešno kot letos ter si priborimo finale. Obenem si želim, da uspešno opravim vse študijske obveznosti in jih tudi v prihodnje kar se da uspešno usklajujem s košarko.”