Skoči na vsebino

Ježiška raketa Hana Ivanuša

Sporočamo, da je košarkarica prve ekipe ŽKD Ježica Hana Ivanuša, prejela vabilo na priprave članske reprezentance Slovenije.
.
Ljubljana – Slovenske košarkarice bodo prihajajočo sredo v Ljubljani začele z misijo EuroBasket 2023. Strokovni štab reprezentance na čelu s selektorjem Georgiosom Dikaioulakosom je na seznam reprezentančnih kandidatk uvrstil 15 košarkaric. #rakete bodo sprva vadile še v okrnjeni zasedbi, saj je nekaj igralk po naporni klubski sezoni dobilo nekaj več odmora. Slovenke bodo na domačem evropskem prvenstvu v Stožicah igrale v skupini C skupaj z Nemčijo, Veliko Britanijo in Francijo.
.

Do prvih uradnih obveznosti, ki sledijo dva dneva pred začetkom prvenstva, bodo #rakete predvidoma opravile 37 dni priprav. Poleg Ljubljane bodo izbranke selektorja Dikaioulakosa vadile še v Zrečah, Podčetrtku in Mariboru.

Na selektorjevem seznamu so:

TINA CVIJANOVIČ,
BLAŽA ČEH,
LEA DEBELJAK,
ZALA FRIŠKOVEC,
HANA IVANUŠA,
TINA JAKOVINA,
MOJCA JELENC,
GALA KRAMŽAR,
ALEKSANDRA KROŠELJ,
EVA LISEC,
TEJA OBLAK,
EVA RUPNIK,
MARUŠA SENIČAR,
AJŠA SIVKA in
ZALA ŠROT.
.
V prvem ciklu z okrnjeno zasedbo
Na sredinem zboru #rakete še ne bodo v polni zasedbi. Nekaj košarkaric ima namreč še klubske obveznosti oziroma je dobilo nekaj več dni odmora po naporni sezoni. Z nekajdnevno zamudo bo v Ljubljano prav tako prispel selektor Dikaioulakos, ki ga v prihodnjih dneh čaka finalna serija italijanskega prvenstva, odsotna pa bo tudi pomočnica Styliani Kaltsidou. Edina novinka je osemnajstletna Hana Ivanuša, v aktualni sezoni najboljša strelka in skakalka ljubljanske Ježice.
.
Georgios Dikaioulakos, selektor slovenske ženske reprezentance:
”Misija, ki jo v zadnjih dveh letih tako nestrpno pričakujemo, je končno pred nami. Vsi člani reprezentance komaj čakamo začetek priprav na EuroBasket. Veseli me, da imajo reprezentantke za seboj dobro klubsko sezono in bodo reprezentančno akcijo pričakale v dobri formi. Nekaj uvodnih dni še ne bomo vadili v polni zasedbi, saj nekatere igralke potrebujejo malo dodatnega počitka, a že v drugi cikel bomo zakorakali kompletni. Upam, da ostanemo zdravi in s polno vnemo še naprej gradimo filozofijo ekipe in naše igre.”
.
Vir:
https://www.kzs.si/clanek/Selektor-Dikaioulakos-razkril-petnajsterico-kandidatk-za-nastop-na-EuroBasketu/id/4140
.