Članice tretje na turnirju v Puli

Članska ekipa se je pretekli vikend tradicionalno udeležila turnirja v Puli. Poleg domačink so se naša dekleta v Puli srečale še z ekipama iz Šibenika in Splita.

Prvo tekmo so odigrale z domačinkami

ŽKK Pula črna tours hrv : ŽKD Ježica = 78:62

Strelke: Ziherl 9, Lapajne 2, Bajrektarević 13, Kramžar 2, Đurič 6, Gerič Škopac, Klobučar 10, Škapin 10, Ilovar, Špoljar 10 in Pušenjak.

Tekma je bila ves čas napeta, polna borbe, vendar se je opazila utrujenost in težke noge od vožnje. Ljubljančanke pa so pokazale premalo, da bi tekmo lahko dobile. 4 naše igralke so dosegle mejo 10 točk ali več, le tri igralke pa se niso uspele vpisati med strelke. Poraz je predvsem potrebno pripisati prevelikemu številu prejetih košev, zaradi česar bo potrebno okrepiti obrambo.

Prosto popoldne in večer so igralke preživele v Hotelu Croatia v Dugi uvali, ki je svoj čas veljal za vrhunskega. Pohval pa je bil vreden tudi s strani naših deklet, ki so potrdile da je namestitev in kulinarika še vedno na visokem nivoju. Večer so preživele v kopanju in savnanju, že naslednje jutro pa izkoristile za ogled okolice kompleksa in medsebojno druženje tudi izven košarkarskih dvoran.

Po kosilu je sledila tekma za tretje mesto, katero so naša dekleta sklenila dobiti, saj se je že na prvi pogled videlo, da po košarkarskem znanju in kondiciji prav nič ne zaostajajo za vrstnicami iz Hrvaške. Čakale so jih Splitčanke.

Že v uvodnih minutah je prva peterka naredila vodstvo, tako, da so dobile priložnost tudi igralke iz klopi. Celo tekmo so imela naša dekleta vse niti igre v svojih rokah, zato je zadnjo četrtino ekipa igrala s tako rekoč drugo postavo. In prav zadnja četrtina je pokazala, da imajo dekleta iz klopi še veliko rezerve in so sposobna igrati, če se le potrudijo in dajo vse od sebe. To tekmo so se vse igralke vpisale med strelke. Zmago nad Dalmatinkami so stkale predvsem z ekipno igro, borbo, tekom in skoki.

ŽKK Split Hrvatska : ŽKD Ježica = 55:80

Strelke: Ziherl 8, Lapajne 6, Bajektarević 10, Kramžar 6, Đurić 6, Gerič Škopac 6, Klobučar 4, Škapin 10, Ilovar 5, Špoljar 8, Pušenjak 8.