Skoči na vsebino

Članska ekipa na turnirju v Pulju

Članice, se tako kot vsako leto, v sredini septembra udeležujejo mednarodnega turnirja “Vladimirja in Ružice Šešelj” v organizaciji domačega kluba ŽKK Pula. Turnirja so se poleg naših deklet in domačin udeležile tudi Dalmatinke iz ŽKK Split ter italijanski klub ŽKK Interclub Muggia.

Sobota, polfinale
ŽKK SPLIT : ŽKD JEŽICA 59:52 (16:15, 10:11, 17:14, 15:14)
Ziherl, Šeruga 7, Bajrektarević 19, Meden 9, Lapajne 5, Nikolić 6, Hlebec, Pušenjak, Jeras 3, Škopac Gerič 3.
Prva tekma na turnirju v Puli je postregla z zanimivim dvobojem med našo člansko ekipo in ŽKK Split. Kljub temu, da Ježica v Pulo ni potovala v popolni zasedbi, so dekleta tekmo pričele čvrsto in odločno. Vseskozi so dihale za ovratnik favorizirani ekipi Splita, za katero nastopa nekaj hrvaških reprezentantk. Igra obeh ekip je temeljila na agresivni in nepopustljivi obrambi, pod košem se je bil pravi boj. V zadnji četrtini so Hrvatice le uspele vnovčiti premoč v višini in rahlo povečati minimalno prednost, ki je zadostovala za zmago.

 

Nedelja, tekma za tretje mesto:
ŽKD JEŽICA : INTERCLUB ITALIA 75:54 (21:13, 23:13, 11:17, 20:11)
Ziherl 7, Šeruga 9, Bajrektarević 14, Meden 13, Lapajne 6, Nikolić 9, Pušenjak, Jeras 9, Hlebec 2, Škopac Gerič 6.
Ježičanke so takoj ob vstopu v tekmo pokazale, da želijo zmagati, ter z agresivno igro in hitrimi protinapadi ustvarile lepo prednost, ki jim je zagotovila mirno nadaljevanje tekme. Z raznovrstno igro so pokazale širok repertoar v napadu, kar napoveduje lepe obete pred pričetkom nove sezone. Z lepo košarkarsko predstavo so osvojile 3. mesto na turnirju