Skoči na vsebino

3×3 SLOVENSKA ŽENSKA EKIPA DO 21 LET

Prvi letošnji Nations League turnir ekip do 21 let bo od petka do nedelje potekal v Franciji, kjer vsako od kategorij čakajo trije tekmovalni dnevi.

Slovenska ženska ekipa do 21 let bo prvo tekmo odigrala v petek ob 15:15 proti Izraelu, moška pa bo na igrišče prvič stopila ob 15:50, ko se bo pomerila s Poljsko. Tekme bodo nato potekale vse do večera, ko sta na sporedu finalni tekmi prvega tekmovalnega dneva v obeh kategorijah.

Ekipe se bodo za mesto na svetovnem mestu, ki bo septembra potekalo v Mongoliji, pomerile na šestih Nations League tekmovalnih dnevih. Prvi trije tekmovalni dnevi bodo potekali v Franciji, preostali pa konec julija v Latviji.

RAZPORED TEKEM – 1. tekmovalni dan

RAZPORED TEKEM – 2. tekmovalni dan

RAZPORED TEKEM – 3. tekmovalni dan

 

REPREZENTANTKE

Manca Marolt

Tiana Meglič Šteharnik

Aneja Stojko

Tina Tomšič

 

REPREZENTANTI

David Križanič

Matic Lamut

Jurij Višnikar

Mark Filip Ivankovič

Jaka Oberlajt

O turnirju

Nations League je tekmovanje državnih reprezentanc kategorije U21. Sestavljeno je iz več konferenc po celem svetu, katerih se po možnosti udeleži 6 ekip vsakega spola. Po dve državi iz konference, organizirata serijo treh turnirjev. Letos bo en turnir odigran tudi v Latviji. V naši konferenci so poleg Slovenije tudi Francija, Latvija, Poljska in Izrael.

Na vsaki konferenci bosta odigrana 2 tridnevna turnirja z istimi ekipami glede na spol. Ekipe si po vsakem igralnem dnevu prislužijo točke na turneji, najboljše ekipe pa se po odigranih vseh šestih turnirjih uvrstijo na svetovno prvenstvo FIBA 3×3 U23, ki bo septembra potekalo v Mongoliji.

Vir: https://www.kzs.si/novica/kosarka-3×3-ekipi-do-21-let-se-bosta-pomerili-na-nations-league-turnirju-v-franciji

#mestnaobcinaljubljana #nlbslo #bo2megasi #alfagymfitness #lekarnaprikranjskemorlu #ljubljanajesport #sparslovenija #visitljubljana #ljzate #ljubljana #NLBPodpiram #NLBSportMladim