Skoči na vsebino

20. Božični turnir v Poreču

🔘 Poreč | 🎅🏻 Obe ekipi ŽKD Ježica (2008, 2010) sta prispeli v Poreč, kjer se odvija tradicionalni, že 20. božični turnir. Najprej so se proti vrstnicam iz Vipave pomerila mlajša dekleta, ki so se odlično borila proti višjim nasprotnicam in vodila večji del tekme, na koncu pa je le malo zmanjkalo za zmago.
Starejša dekleta pa so se v popoldanskem terminu pomerila proti ekipi Firenze Basketball Academy, ki so unovčila prednost v višini in hitro povedla. Ježičanke so se sicer znale prilagoditi igri, a prednosti niso uspele zmanjšati. Priložnost za nove zmage bodo sledile kaj hitro, saj so na sporedu že nove tekme.
Poročilo pripravil Matevž Homovec, trener ŽKD Ježica. 📝
🔘 Poreč | 🎅🏻 Drugi dan božičnega turnirja v Poreču in javljanje našega trenerja Matevža Homovca 💬 “Drugi tekmovalni dan je obema našima ekipama prinesel dvoboj z italijanskima ekipama. Najprej je na parket stopila ekipa U14 in Italijanke presenetila z lepimi potezami in borbeno igro. Dekleta so popravila napake s prve tekme in do polčasa so držale korak z višjimi nasprotnicami, ki so v nadaljevanju je vnovčile višino in tekmo na koncu dobile.”
“V popoldanskem terminu je na parket stopila še ekipa U16. Na semaforju je pisalo 6:6, ko so naša dekleta stopila na plin in iz minute v minuto povečevale prednost, odlično pa so tudi izkoriščale napake nasprotnic. Tekma je bila odločena že ob koncu tretje četrtine, še enkrat pa čestitke dekletom za lepo in borbeno igro.”
Danes čaka ekipo U14 slovenski dvoboj z Domžalami, U16 pa se bo pomerila proti vrstnicam iz Francije. Prosto popoldne bo naša delegacija v Poreču izkoristila za ogled mesta in “namakanje” v bazenu.
Poreč | 🎅🏻 Predzadnji dan božičnega turnirja je bil s tekmovalnega vidika podoben dnevu prej. Naša dekleta so nabrala nove izkušnje, predvsem pa znova uživala na vsakem koraku. 🙃
Matevž Homovec, trener Ježice 💬 “Ekipa U14 je odigrala odlično tekmo proti Domžalam, število napak so dekleta zmanjšala na že zavidljivo raven, le malo pa je zmanjkalo za prvo zmago na turnirju, ki jo bodo tako lovile na zadnji tekmi turnirja. Starejše vrstnice so, prav tako v dopoldanskem terminu, suvereno odpravile Francozinje in bodo igrale za 3. mesto.”
“Popoldne smo izkoristili za skupinski teambuilding – najprej na bazenu, nato pa še s sprehodom skozi lepo okrašen center mesta, kjer so se nekatera dekleta preizkusila tudi v drsanju. Po obeh petkovih tekmah in kosilu se vračamo v Ljubljano, pričakujete nas lahko med 15. in 16. uro.”
🔘 Poreč | Ježičanke na turnirju v Poreču, kjer so ustvarile že številne čudovite spomine, ki bodo ostali za vedno. 😍
🔘 Poreč | 🎅🏻 20. božični turnir v Poreču je končan. Košarkarice Ježice se vračajo v Ljubljano. Tudi s pokalom za 3. mesto. 🙌🏻
Matevž Homovec, trener Ježice 💬 “Tekmo U14 ekipe bomo čim hitreje pozabili, preveliko število napak je botrovalo gladkemu porazu, verjamemo pa, da so se dekleta skozi celoten turnir ob tem tudi nekaj naučila. Je pa odlično turnir zaključila ekipa U16, ki je v tekmi za 3. mesto premagala Italijanke in se domov vračajo z bronastimi medaljami. “
“Če za trenutek odmislimo tekmovalni del turnirja pa lahko zaključimo, da so se dekleta še bolj povezala in ustvarila nova spoznanstva, predvsem pa željo, da se vrnemo tudi prihodnje leto. Vsem dekletom še enkrat čestitamo za lepe predstave in pa vzorno vedenje tako na, kot tudi izven igrišča.”
Ekipa, srečno pot domov. Trenerskemu štabo hvala za čudovite fotografije, trenerju Matevžu pa za super poročila. 👌🏻🙃