Skoči na vsebino

Pregled WABA tekem 13. – 17. 10 2023

U17 | ŽKD Ježica bo od danes do nedelje, gostitelj turnirja mednarodne WABA Jadranske lige. Na Ježici bodo igrale ekipe Bo2-Mega Ježica, Akson Ilirija, FSV in Triglav.
Luka Trpin, trener Ježice 💬 “Prvi turnir WABA lige v sezoni začenjamo kot gostitelji na domačem terenu. Čakajo nas tri tekme v treh dneh. Želimo si kvalitetne tekme, na katerih bodo lahko igralke oziroma ekipe pokazale svoje sposobnosti, upam pa tudi na turnir brez poškodb.”
Ljubljanske mlekarne so košarkaricam Ježice, katere bodo v teh dneh igrale domač turnir mednarodne WABA Jadranske lige (U17), donirale čokoladno mleko. 🥛 Za čudovito potezo se jim iskreno zahvaljujemo!
Pred selekcijama U17 in U15 so v teh dneh tekme mednarodne WABA Jadranske lige. Pred omenjenimi tekmami smo se pogovarjali s športnim direktorjem ŽKD Ježica Boštjanom Podgorškom.
Boštjan Podgoršek 💬 “Zasedba U17 je v pretekli sezoni zasedla četrto mesto, v letošnji sezoni pa si želimo ponovitve uspeha ali še kaj več. Ekipa U15 pa se bo zagotovo v tej sezoni v omenjenem tekmovanju naučila veliko novega. Košarkarice se bodo spoznale z nivojem igre ter nabirale nove izkušnje. Želimo si, da igrajo brez pritiska in uživajo v igranju košarke.”
U17 | Na uvodni tekmi domačega turnirja mednarodne WABA Jadranske lige, so košarkarice Ježice vknjižile visoko zmago. FSV Rijeka je bila poražena s 129:33; Belc 33 točk, Nika Hribar 26, Ščekić 16, Podgoršek 15, Klep 11, Nina Hribar 10, Gorše 6, Maresič Fink, Bucaj in Ivanuša 4, Štrakl.
Ljubljančanke se bodo danes (17.00) pomerile s Triglavom, jutri pa še z Akson Ilirijo.
U17 | Pred nami je še tretji, zadnji tekmovalni dan domačega turnirja mednarodne WABA lige. Košarkarice Ježice so v uvodnih dveh krogih premagale FSV (129:33) in Triglav (70:43). Danes jih čaka še obračun z Akson Ilirijo, ki se bo začel ob 17. uri.
U17 | Ježici je pripadla tudi tretja tekma domačega turnirja Jadranske lige. Naše košarkarice so z 80:52 premagale Akson Ilirijo. Na treh tekmah so torej igralke Ježice vpisale tri zmage. Čestitamo!
Luka Trpin, trener Ježice 💬 “Tudi v tretji tekmi na trodnevnem turnirju je naši ekipi uspelo zmagati, tokrat ljubljansko ekipo Akson Ilirija. Čestitke dekletom za igro na celotnem turnirju.”
U15 | Košarkarice Ježice so v Celju odigrale tekmo 4. kroga mednarodne WABA Jadranske lige. Domača Cinkarna Celje je bila tokrat srečnejša. Bilo je 61:42; Seliškar 8 točk, Udovič, Daneu in Abramovič 7, Paušer 5, Velikonja 4, Casagrande 2, Vidic in Zajšek 1, Gužvič, Kezan, Despotović.
Lana Seliškar, košarkarica Ježice 💬 “Tekmo smo začele nekoliko slabše. Ko smo se pobrale po začetnem šoku zaostanka, je igra stekla bolje. Škoda za poraz, ampak sem ponosna na celo ekipo.”
Ljubljančanke že jutri (19.30) v omenjenem tekmovanju čaka nova tekma. V Ljubljani bo gostovala Janina.
U15 | Po gostovanju pri Cinkarni Celje, je zasedba U15 drugo tekmo WABA – Women Adriatic Basketball Association odigrala pred domačimi gledalci. Ježica je gostila Janino. Gostje so bile uspešnejše z 89:38; Paušer 9 točk, Seliškar 6, Daneu, Vidic, Despotović in Velikonja 4, Marinič, Udovič in Pirnat 2, Abramovič, Kezan, Zajšek.
Matjaž Mlakar, trener Ježice 💬 “Že na začetku tekme smo zelo prestrašeno pristopili in Janina je hitro naredila visoko razliko. Prvi polčas nikakor ni stekel na obeh straneh igrišča. Drugi polčas je bilo nekoliko bolje, a še vedno ni bilo dovolj, da bi se vsaj malo približali. Imamo še veliko dela, da izboljšamo svojo igro. Vseeno pa glavo gor in pozitivno naprej.”
📸 Foto: Arhiv ŽKD Ježica (Miha Zajšek)