Skoči na vsebino

1. SKL Ž

To soboto sta se v kranju srečali ekipi Triglava in Ježice. Po napetem dvoboju v prvem polčasu se je tekma uspešno končala za domačinke.

Ekipi sta prvi polčas odigrali zelo izenačeno ter ga tako zaključili z le eno točko razlike. V tretji četrtini pa so Ježičanke popustile, kar so Triglavanke izkoristile in do konca tekme pridobile 20 točk prednosti.

Domačinke so bile boljše na skoraj vseh področjih statistike, največja razlika pa je bila opazna pri metu za dve točki (48%-28%), skokih (59-44) ter podajah (26-15). Gostje so bile bolj natančne pri izvedbi meta z tri točke (10%-33%),

Med zmagovalkami je najbolj izstopala Manca Vrečer, s 15 točkami in kar 17 skoki. Sledila ji je Lara kozina Bubnič s 13 točkami in 11 skoki. Za nasprotnice je največ točk dosegla Hana Ivanuša, in sicer 15, k temu pa je dodala še 13 skokov.

Triglavanke naslednja tekma čaka po novem letu, 6. januarja, ko se bodo v gosteh pomerile z GMi Konjicami. Ježičanke pa se bodo 22. decembra, prav tako v gosteh, srečale z ekipo Maribora.

Vir:

https://www.kzs.si/novica/1-skl-za-zenske-odigrane-prve-tri-tekme-11-kola