WABA U15: korak do polfinala

ŽKD JEŽICA : ŽKK KONJIC 73 : 45 (21:5, 16:17, 22:7, 14:16)

Strelke: Žitek 10, Šutej 5, Šketa, Hlebec, Halilović 6, Vilfan, Tešič 4, Berus 12, Dragar 14, Šeško Begić 4, Sever 14, Oberč 4.

ŽKD JEŽICA : ŽKK TOMISLAV  47:44  (12:14, 16:9, 12:7, 7:14)

Strelke: Žitek , Šketa, Gorenc, Hlebec, Halilović 3, Vilfan, Tešič 8, Berus 6, Dragar 15, Sever 13, Oberč 2.

Drugi turnir mednarodne WABA lige pionirk U15 je potekal v Ljubljani. Tokrat so ga gostili na Iliriji.

Ježičanke so se najprej pomerile z ekipo ŽKK Konjic, ki domuje v istoimenskem mestu v BIH. Tekmo so pričele odločno in si z agresivno igro priigrale 16 točk naskoka. V drugi četrtini je zbranost nekoliko popustila, a so Ježičanke vseeno uspele zadržati prednost. Srečanje je bilo dokončno odločeno v tretji četrtini. Igra v obrambi je bila primerna, zaključevanje akcij pa z uspešno izvedenimi protinapadi in razlika je hitro narasla na +30. V zadnji četrtini pa je svoje dodala še naša najmlajša – Alina. Kljub številnim nepotrebnim napakam so Ježičanke prvo srečanje odigrale zadovoljivo.

Sledil je polurni odmor, nato pa tekma proti boljšemu nasprotniku, ekipi ŽKK Tomislav. Tudi ta ekipa je prišla iz BIH in sicer iz Tomislavgrada. Ježičanke tekme niso začele dobro. Na srečo gostje niso unovčile številnih napak Ježičank in so prvo četrtino dobile le z dvema točkama razlike. V drugi četrtini je ekipi šlo nekoliko bolje v obrambi, s koši Anje, Špele in Katje pa so ob polčasu vodile za pet točk. Raztrgana igra, ki sta ji svoj ton dodala še moža v sivem, se je nadaljevala tudi v drugem polčasu. V tretji četrtini sta se najbolje znašli Brina ter Katja in prednost je narasla na +10. Kazalo je na rutinirano zmago, a je igra Ježičank postala neodgovorna, preveč individualna in posledično neučinkovita. Če k temu dodamo še slabo vračanje v obrambo, potem je povsem jasno, zakaj so gostje napravile delni izd 11:0 in povedle. Na srečo so se v zadnjih minutah le uspele zbrati in si povrniti prednost, ki jo je potrdila Katja z dvema uspešno izvedenima prostima metoma. Posebno pohvalo za igro v obrambi si zasluži Lučka, ki je v drugem polčasu odlično pokrivala najboljšo strelko gostij.

Na naslednji turnir, kjer si lahko priigrajo mesto v polfinalu, Ježičanke odletijo v Podgorico.