V regionalni ligi osvojeno 3.mesto, Kastelic v najboljši peterki turnirja

Znano je,  da so dekleta naše U15 ekipe minuli vikend potovale v Črno Goro.  V Podgorici  se je namreč odvijal zaključni turnir regionalne lige.

Kljub temu,  da je že uspeh uvrstitev med 4 najboljše ekipe,  pa so bili naši cilji še višji. V polfinalu smo se pomerili s hrvaško ekipo Novi Zagreb. Pred samo tekmo smo veliko časa porabili na samo pripravo, predvsem glede odločnosti in borbenosti.

Žal pa se nam je prav tukaj zalomilo.  Dekleta so imela med tekmo daljša obdobja nezbranosti in strahu.  Borbene Zagrebčanke so to s pridom izkoriščale in dvakrat ušle z razliko višjo od 10 točk.  Prvič se nam je uspelo pobrati in celo povesti. A,  ko so Hrvatice ušle še drugič, nam je zmanjkalo moči in časa. Pokopale so nas tudi izgubljene žoge, ki jih je bilo kar 28. Posledica strahu in nezbranosti.  Na koncu smo sicer imeli celo met za zmago, a met žal Dunje ni šel skozi obroč. Prav Dunja je bila strelsko najbolj razpoložena, v skoku (18 skokov) pa je izstopala Sara.  Predstava ostalih igralk je bila sila povprečna.
Razočaranje je bilo veliko, saj smo zopet izgubili pomembno tekmo, v kateri smo prav gotovo bili favoriti. Težave pa nam je povzročala samo ena nasprotna igralka, ostale pa so nas zasenčile v skoku in borbenosti.

Ježica – Zagreb 59-61 (13-15, 16-13, 11-22, 19-11)
Strelke: Novovič 22, Kastelic 15, Nikolič 5, Kolbl Bauer 5, Strehovec 3, Zupanc 2, Petrovič T. 2, Majerle, Zavadlav, Jeraša, Sok

V borbi za 3. mesto smo se pomerili z drugo slovensko ekipo, ki je nastopala na tem turnirju, ŽKK Maribor.  Razmerje moči je bilo tu na naši strani,  tako da smo zasluženo zmagali in osvojili bron. Najbolje se je odrezala Dunja,  nekaj več učinkovitosti je pokazala tudi Tanaja, v skoku pa je zopet bila najbolj uspešna Sara, ki si je s svojimi predstavami zaslužila tudi izbor v najboljšo peterko turnirja.

Ježica – Maribor 66-44 (16-9, 15-12, 18-13, 17-10)
Strelke: Novovič 24, Petrovič T. 12, Hlebec 9, Kastelic 7, Zavadlav 6, Jeraša 2, Strehovec 2, Zupanc 2, Kolbl Bauer 2, Majerle, Sok

Miha Kobe: S sodelovanjem in končnim tretjim mestom na zaključnem turnirju smo lahko zadovoljni, a ostaja grenak priokus zaradi polfinalne tekme. Dekleta imajo v nogah veliko število tekem, tudi težkih,  zato težko pojasnim,  zakaj tak pristop v polfinalu. Menim, da je ta ekipa sposobna veliko več.  Je delovna in nadarjena. Sezona se končuje,  čaka nas še kar nekaj odločilnih tekem, tako da upam, da se bomo v prihodnje bolje kosali s pritiskom  in dosegli to kar si želimo. 

Galerijo slik si oglejte v zavihku galerija, le ta se bo še osveževala.