Starejše pionirke ponovno na zaključni turnir WABA

ŽKD Ježica : Badel 1862 (MAK) 59:53 (17-17, 17-11, 11-10, 14-15)

Strelke: Čosić, Petrovič A. 8, Petrovič T. 4, Sever 4, Milinovič 9, Kogoj, Hladnik 2, Majerle 3, Dragar 11, Melinc 7, Jeraša 4, Marguč 7.

Ježičanke so se z dobro igro proti makedonski ekipi uvrstile na Final Four WABA lige U15. Domačinke so že v prvih minutah tekme ustvarile prednost skoraj desetih točk, ki so jo igralke Badla vztrajno napadale. Ježiška ekipa je ves čas kontrolirala tekmo in Makedonkam ni dopustila preobrata. Pohvaliti velja zbranost v zadnjih minutah, ko so v odločilnih trenutkih mlade Ježičanke hladnokrvno zadevale proste mete. Zmaga jih je popeljala na zaključni turnir WABA lige, kjer se bodo borile za prvi naslov v letošnji sezoni.

 

ŽKD Ilirija – ŽKD Ježica  58-37 (16:7, 12:15, 15:2,15:13)

Strelke: Čosić 4, Petrovič A. 5, Petrovič T. 2, Sever 8, Milinovič, Kogoj 3, Hladnik, Majerle 10, Dragar 2, Melinc 3, Jeraša, Marguč.

 

Na drugi tekmi so se Ježičanke srečale z večnim rivalom – Ilirijo. Z borbeno igro so dekleta v modrih dresih pokazale, da se lahko kosajo z mestnimi tekmicami. Vendar bosta za končno veselje potrebni vztrajnost in zbranost skozi celotno tekmo. V tretji četrtini je Ježica močno popustila in dovolila Ilirjankam, da so si s protinapadi po izgubljenih žogah Ježice ustvarile varno prednost, ki so jo zadržale do konca tekme. Tekma je vsekakor pokazala, da si v nadaljevanju državnega prvenstva U15 lahko obetamo zanimive mestne dvoboje.
Naša dekleta se bodo na zaključnem turnirju, datum in dvorana bosta določena v kratkem, v polfinalnem dvoboju srečala z zagrebško Trešnjevko, katero poznajo še iz turnirja v Slavonskem Brodu.