Predstavitev programa

Program društva zagotavlja popolno športno piramido, ker ta zagotavlja trdnost in trajni razvoj. Sestavlja jo več kot 300 košarkaric v tekmovalnemu in netekmovalnemu programu.
V razvejanem državnem košarkarskem prvenstvu tekmuje deset ekip. Članice, mladinke (U19), dve ekipi kadetinj (U17) ter po dve ekipi starejših (U15), mlajših(U13) in najmlajših pionirk (U11). Tako vseh deset ekip letno odigra skoraj 200 uradnih tekem državnega prvenstva, pokalnega tekmovanja, tekem v mednarodni regionalni ligi ter tekem na mednarodnih turnirjih, ki se jih udeležujemo. Večino tekem Ježičanke odigrajo v dvorani ŠRC Ježica ali pa v športni dvorani gimnazije Bežigrad. 

Netekmovalni športni program pa sestavljata šola košarke in rekreacija. Najmlajšim želimo z igro čim bolj približati košarkarsko igro, da bi jo vzljubile in bi šport postal del njihovega življenja. Tako s šolskimi krožki ženske košarke pokrivamo skorajda vse osnovne šole v ljubljanskih Mostah, Bežigradu, Viču in deloma Centru. Krožkov se redno udeležuje skorajda 200 deklic, katerih vrh aktivnosti se zaključi s finalom interne lige krožkov v maju.

Z rekreativnim udejstvovanjem starejših, pa le tem želimo omogočiti čim daljšo športno aktivnost in njihovo povezanost z društvom.

Strokovni program vodi ekipa trenerjev in vaditeljev pod vodstvom vodje strokovnega sveta. Naši trenerji pa so vključeni tudi v delo s slovenskimi reprezentancami.

Dopolnilni društveni program obsega tudi animacijske dejavnosti, ki popestrijo športne in druge društvene dogodke ter prispevajo tako k večjemu obisku gledalcev kot k gradnji društvene kulture in medsebojni povezanosti igralk, strokovnega štaba, njihovih družin ter partnerjev društva. 

piknik_2015-115