Kadetinje zaključile sezono z bronom!

V Konjicah je potekalo minuli vikend še zaključno dejanje v kategoriji deklet do 17 leta starosti. Že drugo leto zapored smo bili z našo ekipo prisotni tudi mi. Potek celotne sezone je zaznamovalo, kar nekaj težav. Od bolezni, do poškodb ključnih igralk in napornega ritma tekem. Zato uvrstitev na zaključni turnir presegla naša pričakovanja.

V polfinalu so naša dekleta pomerile moči z Grosupljem. Energija in borbenost, ki so jo naše igralke prikazale v tej tekmi je občudovanja vredna. S takim pristopom tudi preko sezone ne bi bilo večjih težav. Ježičanke so kontrolirale rezultat skozi celotno srečanje, na konca pa ob pomanjkanju športne sreče, žal priznale premoč kasnejšim prvakinjam. Tekma se je zaključila šele po podaljšku.

V nedeljo je sledil boj za medalje. V boju za bron se je naša ekipa pomerila z domačo ekipo Konjic. Ker so že po pravilu dvoboji s Konjičankami napeti do konca, tudi tokrat ni bilo nič drugače. Ježičanke so šele v zadnji četrtini uspele preobrniti rezultat v svojo korist in na koncu zasluženo osvojile bron.

Polfinale:

ŽKK Grosuplje : ŽKD Ježica A 65:56 (14:16, 13:17, 11:10, 14: 9, 13:4)

Strelke: Nikolič 7, Zupanc 1, Kastelic 10, Šturm, Lapajne 17, Zupančič 7, Sok 1, Hlebec 2, Novovič 11, Majerle, Kogoj, Petrovič.

Za 3. mesto

ŽKK Konjice :ŽKD Ježica A : 65:68 (12:10,17:18, 23:19, 13:21)

Strelke: Nikolič 20, Zupanc 1, Kastelic 6, Šturm, Lapajne 12, Zupančič 2, Sok, Hlebec 4, Novovič 23, Majerle, Kogoj, Petrovič.

Čestitke našim igralkam ob osvojenem 3. mestu v državnem prvenstvu. Vse pohvale tudi našim trenerjem, ki dokazujejo, da se v našem društvu dobro dela.

Miha Kobe, trener Ježice: Najprej vse pohvale organizatorjem in dekletom za prikazano na igrišču. Za nami je naporna sezona in z doseženim smo zelo zadovoljni. Od mojih igralk sem na tem turnirju dobil, kar sem hotel. V petek nekoliko več kot v nedeljo, a vseeno dovolj za končno zadovoljstvo. Z malo športne sreče bi še bolj presegli pričakovanja. Veseli nas, da smo nekaj zadnjih sezon prisotni na zaključnih turnirjih, kar samo potrjuje da imamo v našem društvu dobre trenerje, ki dobro delajo z mladimi. Sam se bolj, kot s končnimi uvrstitvami, obremenjujem, koliko mojih igralk bo igralo člansko košarko in koliko jih bo obleklo reprezentančni dres. Še enkrat čestitke mojim dekletom za prikazano v tej sezoni.

Dekletom želimo uspešen zaključek šolskega leta, vsem skupaj pa lepe, dolge in sproščujoče počitnice.